Soihtu on kaupunki eteläisemmässä Numeriassa. Soihtu ei ole suoraan Mustan Hallitsijan vaikutusalueella, ja kaupunki nauttii itsehallinnosta. Kaupungin suurin nähtävyys, tulonlähde ja nimen inspiraatio, mysteerinen violetti liekki, on tosin jo ajat sitten herättänyt Teknikkoliigan huomion. Kaupungissa ei tiettävästi ole aktiivisia Teknikkoliigan jäseniä, eikä se ole hallinnollisesti Teknikkoliigan vallan alla, mutta kaupunki joutuu maksamaan Teknikkoliigalle paljon veroja. Pitkälti tämän takia kaupungissa ei, koostaan huolimatta, ole niin hyvät ostosmahdollisuudet kuin voisi kuvitella.

Soihdun hallitsevana elimenä toimii kaupunginvaltuusto. Kaupunginvaltuuston jäseniä ovat Dolga Freddert, Bazlundi Otterbie, Brighin ylipappi Joram Kyte, Serantha Olandir sekä Khonnir Baine.

Tärkeitä paikkoja ja henkilöitä

Sekatavarakauppa
Sekatavarakaupan omistaa Inkrit Kollisun. Kaupasta saa kaikenlaisia perustarpeita, muttei oikeastaan aseita ja haarniskoja, sillä niitä myy kaupungin artesaanien kilta. Kaupan valikoiman jännittävimmät esineet ovat cloak of the hedge wizard (abjuration), 5 x trauma packia, wand of technomancy [44 chargea], +1 flaming warhammer sekä filter mask.

Hopealevysali
Uhkapelisali, suorastaan kasino. Omistaja on Garret Ulreth.

Morsiusneito-taverna/bordelli
Vähän savuisempi illanviettopaikka, jonka omistaa Mustarastas Dalron.

Kuparikolikko-taverna
Yksi Soihdun vanhimmista ja perinteisimmistä tavernoista. Tavernan omistavat yhdessä sisarukset Lawton ja Katina Rimos. Kythera on täällä töissä.

Olandirien talo
Täällä asuu yksi kaupunginvaltuutetuista, Serantha Olandir, joka keskittää suurimman osan ajastaan ja resursseistaan rikollisuuden estämiseksi Soihdussa.

Otterbien kartano
Otterbiet ovat yksi kaupungin perustajasuvuista, ja yhdistettyään Soihdun artesaanien ja seppien killat myös yksi vaikutusvaltaisimmista suvuista. Täällä asuu Bazlundi Otterbie, yksi kaupunginvaltuutetuista.

Itkevä Lampi
Lammen vesi haisee rikiltä ja saa silmät vuotavat. Sitä pitkin pääsee myös Mustan Kukkulan alaiseen luolastoon.

Ahjo-taverna
Khonnir Bainen omistama taverna, jossa kaupungin teknonörtit usein kokoontuvat. Tavernan kyljessä on oikea ahjo, Khonnirin – ja Wielandan! – työhuone, josta usein vuokrataan työtilaa muillekin halukkaille. Sekä tietenkin Bainejen kotitalo, jossa Khonnir asuu tyttärensä Valin kanssa.

Kutkuttavat Kulaukset
Kaupungin apteekkarin ja parantajan, Jhestine Ilmerinin, kauppa ja koti. Myös Mirin työpaikka! Kulauksissa myydään rohtoja, eliksiirejä ja myrkkyjä, sekä jännittävimpinä asioina antitoxineja, parannusjuomia, cureallia, kaikkia neljää eriväristä hemochemiä, 2 x cardioampia sekä 6 x medlancea.

Vaeltajan kappeli ja kaupungin hautausmaa
Pharasman kappeli, jossa Pharasman pappi Mylan Radli hoitaa hautajaisriitit, sekä toimii hautausmaan talkkarina.

Brighin temppeli
Vanhin Soihdun kirkko täynnä taidetta ja keksintöjä. Täällä vaikuttaa kaupunginvaltuutettu, Soihdun uskonnollinen johtaja ja Brighin ylipappi, Joram Kyte. Shelet perheineen asuu ja työskentelee myös temppelin yhteydessä. Temppeliltä voi ostaa näitä taika- ja teknologiaesineitä: flare gun, scroll of find traps [CL 10th], 3 x scroll of restoration, scroll of raise dead, sekä wand of rebuke technology [11 charges].

Soihdun Kiltatalo
Metallityöntekijöiden ja artesaanien kiltatalo, jossa on työtiloja ja kauppa. Kaupassa myynnissä muun muassa +1 siccatite longsword, masterwork mithral-upotuksilla koristeltu heavy crossbow jossa on metallinen jänne, adamantiittisia varsijousen ammuksia, +1 construct bane adamantine dagger, +2 breastplate, +1 mithral chainshirt sekä +1 spiked light steel shield.

Dolgan Ahjo
Täällä asuu ja työskentelee kaupunginvaltuutettu Dolga Freddert, yksi Soihdun perustajista.

Musta Kukkula
Paljas, mustunut kukkula, jolla Soihdun violetti tuli on palanut viiden jalan levyisestä kolosta. Kukkulalla on myös bisnestä, ja siellä toimii Mustan Kukkulan Nostopalvelu, joka vartioi ja koordinoi tulen käyttöä. Nostopalvelua pyörittää Sulattomestari Oskah Unteret.

Sanvil Trettin koju
Koju kaupungintorilla, täällä Sanvil Trett myy ja ostaa teknologisia esineitä. Juuri nyt myynnissä ion tapea, zipstick, 1 annos torpinalia, 1 annos universal serumia, 2 x vitality serum sekä 5 x batteryja.

Vähemmän tärkeitä paikkoja

Tallipalvelu – myy hevosia, asioi kaupunkiin matkustavien karavaanien kanssa.
Varuskunta ja asevarasto – kaupunginvartion tukikohta.
Seitsemän Kyyneleen Maatila – Soihdun suurin maatila, jolla on hieno nimi.
Kaupungintalo – täällä järjestetään viikoittain valtuuston kokouksia, ja sen lisäksi muita kokouksia ja tapahtumia, muun muassa tansseja.
Ikikynttilä-majatalo – mukava majatalo jota pyörittää mukava vanha rouva. Ahrilaak majoittui täällä saavuttuaan Soihtuun, ja kuulemma Sanvil Trett majoittuu myös täällä ollessaan Soihdussa.
Täysihoitola – varsinkin lämpimään aikaan vuodesta Soihdussa majoittuu isoja ryhmiä kaivajia, karavaanareita ja muita ihmisiä, ja isoille ryhmille täällä majoittuminen on halvempaa kuin majatalossa.
Romupiha - Roinamestari Garrit Piikkiheltta omistaa romupihan täynnä metallityö- ja teknologiajätettä.
Varispalatsi - Khonnir Bainen ja Joram Kyten rakentama vedenpuhdistamo, jonka ansiosta Varisjärven vesi on nykyään turvallista juoda.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped