Tapahtumat

Agareen päiväkirjasta

Kaikkea kummallista olen nähnyt nyt seikkailtuani uusien tovereideni kanssa, mutta verisika tulee varmaankin aina olemaan niistä kummallisinta. En voi uskoa sitä, että maailmassa jossa näen painajaisia epäkuolleesta äidistäni, näen maailmanlopun zombeja vain metrien päässä minusta ja jossa kuulen Kalpean rouvan äänen omin korvin, verisika tulisi olemaan näistä se hämmentävin asia.

Pelasimme Keisarin peliä useamman erän, ja hämmentävästi päädyimme voittajana ulos areenasta. Peli oli brutaalia, ja kuulen vieläkin sian huudot kuopasta jossa on villiintynyt ahma. Vastustajajoukkueessa oli kahdeksan lihaksikasta körmyä, jotka hallitisivat pelin yllättäen meitä paremmin. Jostain kumman syystä osasimme tehdä yhdessä töitä pelissä, tein jopa itsekin muutaman maalin. Myös Karamaz kunnostautui maalintekijänä, ja onkin hämmentävää että kaksi aatelispoikaa onnistuvat näinkin väkivaltaisessa lajissa. Therou oli jälleen muurinamme, ja tunsin sydämessäni outoa lämpöä kun näin kilpailijoiden hakkaavan Laoria, joka vastusti iskuja täydellisesti ja antoi näille miehille turpaan ollessaan piiritettynä.

Voitettuamme keisari oli ilmiselvästi pettynyt, mutta piti sanansa. Pääsimme juttelemaan Salvatorin kanssa. Ikäväksemme Salvator ei suostunut juttelemaan, koska keisari ja hänen kieletön apurinsa päättivät jäädä samaan pöytään kanssamme. Therou lähetti meille kaikille salamerkin siitä, että pistämme Keisaria turpaan kostoksi Korvosalle, mutta keisari olikin ovelampi ja huomasi salamerkin. Päädyimme jälleen taisteluun, taisteluun jossa oli jälleen kerran pelissä henki ja elämä. Gruul lähes kuoli taistelussa, mutta Areth näytti jälleen arvokkuutensa ja uhraavaisuutensa jumalansa edessä ja puolusti lähes tuhoon tuomittua alkemistiamme. Laori ja Therou pieksivät vastustajiamme urakalla, ja me Karamazin kanssa yritimme antaa mahdollisimman paljon taustatukea. Minun loitsimani rauhoittumisloitsu pelasti meidät kaikki hämmennyksen –loitsulta, ja olin taas tyytyväinen voidessani auttaa ystäviäni.

Taistelun jälkeen löysimme Salvatorin karmivia maalauksia, joista Laori oli erittäin innostunut. Jouduimme kuitenkin jättämään paikan tutkimisen melko nopeasti, keisarin muiden palkollisten pelossa ja näkymättömyyden turvin juoksimme karkuun. Meidän tuli päästä korkeahkolta katolta alas. Loitsin levitointiloitsun ja pyysin Laorin syliini ja yhdessä leijailimme alas. En häpeä tunnustaa, että tämä fyysinen läsnäolo herätti sisältäni jotain mitä en ole tuntenut pitkään aikaan.

Salvator alkoi puhumaan meille kotonaan. Keisari oli ottanut hänet hovimaalarikseen ja kiduttanut häntä saadakseen maalauksia aikaan. Ennen kaikkea Salvator kertoi, että hänen ystävänsä Neolandus, senesalkki, oli tullut hänen luokseen hakattuna ja myrkytettynä. Neolandus kertoi, että kuningatar oli tappanut kuninkaan ja tehnyt sopimuksen punasirkkojen kanssa. Hän myös kertoi, että kuningattaressa oli jotain kummallista, jotain mikä ei ole oikein. Neolandus oli sittemmin kuljetettu turvaan sukumme linnaan Glorion turvaan. Eivät ole vieläkään luovuttanut senesalkkia eteenpäin.

Salvator kertoi myös että oli kuullut tarinoita Arkonoista Vencarlolta, ja että Orsinin miekkamies olisi soluttautunut Arkonan kartanoon. Meidän tulisi etsiä Vencarlo, sillä hän tietäisi asioista enemmän.

Sukuni nimen mainitseminen sai karvat nousemaan niskassani. Kaikkihan noita huhuja ovat kuulleet, mutta ainahan suurista suvuista huhuillaan kaikenlaista. Minun täytyy ottaa yhteyttä vanhempiini ja kysyä heiltä, jos he edes suostuvat näkemään minua.

Harmikseni Laori päätti lähteä seurueestamme pois. Hän lähti omien sanojensa mukaan Belkzeniin hoitamaan jotain tehtävää ja päätti saattaa Salvatorin samalla matkalla jonnekkin turvaan. Minun tulee häntä ikävä, toivottavasti hän lähettää minulle sendingin joku päivä.

Päätimme nukkua Vanhassa Korvosassa leluntekijän kellarissa. Vampyyrit ovat jo kauan sitten kuolleet sieltä pois, ja paikka lienee sopivan verran turvassa. Aamulla jatkamme Vencarlon etsimistä.


Päivämäärät

Lamashanin 24. päivä 4708 AR.

Sivuhahmoja

 • Laori Vaus, hyperi kuthiitti
 • Pilts Swastel, Vanhan Korvosan keisari
 • Jabbyr, kieletön teloittajamaahinen
 • Salvator Kirku, makaaberin mestari

Palkkiot

 • hopeinen ja platinainen teeastiasto, 1250 gp, Realisoitu
 • aito kirku, taulu johon kuvattu jylhä vuorijono kirkkaansinisen taivaan alla. Etualalla neljä N'darr-heimolaista ratsastaa vudralaisilla syöksyhammaskameleilla yli dyynien, jotka tarkemmin katsottuna koostuvat pikkuriikkisistä pääkalloista, 1100 gp, Realisoitu
 • +1 glamered chain shirt, Realisoitu
 • +1 greataxe, small, Realisoitu
 • +1 leather armor, small, Realisoitu
 • amulet of natural armor +1, Gruuuul vei
 • belt of strength +2, verisikamestaruusvyö, Therou vei
 • headband of charisma +2, teatterikruunun hikinauha, Areth vei
 • rod of wonder, Karamaz vei
 • mwk studded leather armor x2, Realisoitu
 • mwk battleaxe x2, Realisoitu
 • mwk light crossbow + 10 vasamaa, Realisoitu
 • mwk war razor, Realisoitu

Mutinat

Next up, los Arkonas, glad you could join us.
Verisikamestarina on helppo hymyillä. Mietin, että jos ensi skenun alussa Agares ottaisi yhteyttä vanhempiinsa, ennen kuin paukutellaan suoraan Glorion puheille. Tuntuisi hahmon näkökulmasta loogisemmalta ratkaisulta ainakin. Lisäksi, laskin kolmen viimeisimmän session lootit. Jokaiselle rahaa yhteensä 1657,3 gp. -Atteisti\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped