Tapahtumat

Endrinin huoneen lordi Karamaz Endrinin henkilökohtaisista päiväkirjoista, Acadamaen kokoelmat:

Herra Adrielin suosiollisella avustuksella kykenimme järjestämään neuvonpitomme ilman vaaraa maagisista urkkijoista. Neolandus Kalepopolis kertoi löydöksistään sekä konjenktuurastaan siitä, mikä oli kuningatar Ileosan muutoksen taustalla.

Senesalkki Kalepopoliksen kyseltyä kuningattarelta kuningas Eodred II:n, levätköön hän Abadarin tykönä, kuolemasta, oli tämän ensimmäinen ja välitön reaktio usuttaa Punaiset sirkat senesalkkinsa perään. Mestari Kalepopolis pakeni Vanhaan Korvosaan, mistä käsin hän puhutti avainhenkilöitä sekä tutki Endrinin akatemian arkistoja ja muita historiallisia lähteitä selvittääkseen tapahtuneen taustoja ja valottaakseeen omia kauheita aavistuksiaan. Mestari Kalepopolis tiesi kuningattaren henkilökohtaisesti käyneen aarreholveissa, mukamas tarkastellakseen armaan Korvosan laajoja omistuksia ja olipa hän myös kuullut monen monta huhua ja legendaa linnan alaisesta pimeydestä, jonka sanotaan olleen vanhaa pahuutta jo shoantien asuttaessa Jeggarejoen rantoja.

Shoantien kerrotaan kätkeneen muinaisholveihin jotakin nimeltään Keskiyön hampaat, jotka mestari Kalepopolis yhdisti legendaan Zon-Kuthonia seuranneesta suuresta sinisestä nimeltään Kazavon, joka alisti Belkzenin örkit tahtoonsa ja soti Ustalavin ja Rajavallan maita vastaan ennen kuin hänet taistelussa lyötiin ja surmattiin, ja hänen pahuutta huokuva ruumiinsa hajotettiin ja kätkettiin ettei sitä voitu pimeisiin töihin käyttää. Kazavonin hampaista kuthiitit ehtivät rakentaa kruunun, jonka kuvaukset vastaavat sitä, joka nyt lepäsi kuningattaremme otsalla. Tähän päättyivät kirjoitetut lähteet, sillä pimeät kultit eivät varastoineet historiikkejaan Korvosan arkistoissa ja shoantien suullinen perimä on heidän omaansa.

Tarvitsimme lisää tietoa ennen kuin saatoimme toimia. Mitkä olivat Kazavonin hampaiden voimat, kuinka voimme lyödä ja tuhota ne? Näihin tarvitsimme vastaukset ja vastauksia oli vain yhdessä paikassa: Storvalin ylängöllä, missä shoantien heimot asuvat ja heidän vanhat tietäjänsä pitivät elossa kymmentuhatvuotista historiaa. Sinne veisi tiemme.

Emme kokeneet tarkoituksenmukaiseksi jäädä kuluttamaan herra Adrielin vieraanvaraisuutta laisinkaan enemmän kuin tarpeen. Olimme aikeissa levätä hänen maatilallaan kunnes mestarit Orisini ja Kalepopolis olisivat jälleen matkustuskunnossa, mutta neiti Saborin iloluontoisuutta ei käynyt suitsiman ja hän halusi ottaa osaa paikalliseen festivaaliin.

Festivaalilla saimme tietää Punaisten sirkkojen olevan vieläkin jäljillämme. Operoimme oletuksella että Varisian kokoisella alueella voi olla vain rajallinen määrä aktiivisia Achaekekin kultisteja. Kovin hyödyllisesti, heidän mystisiin kykyihinsä kuuluu ruumiin katoaminen kuoleman jälkeen. Tämä olisi saattanut olla hankalaa mikäli olisimme mielineet kuulustella heidän tomumajojaan, mutta fanaatikoiden kanssa keskustelu on harvoin elähdyttävää edes heidän ollessaan hengissä ja kuolema tylsyttää heitä entisestään. Täten olimme ainoastaan tyytyväisiä etteivät ruumiit herättäneet ylimääräistä huomiota. Sirkat, oletimme, seuraisivat meitä joka tapauksessa.

Aamun ollessa vielä valkeamaisilleen, lähdimme Harsesta. Mestarit Orisini ja Kalepopolis ottivat suunnakseen Janderhoffin, me puolestamme lähdimme kohti Kaer Magaa ja sitä myöten Storvalin ylänköä, vahvistuksenamme neiti Sabor.

Viihdyttävänä matka-anekdoottina voin kertoa huvittavasta kohtaamisestamme kahden ettinin pystyttämän tulliaseman kanssa. Tie Kaer Magaan kulki jonkun paikallisen puropahasen yli ja pari kaksipäisiä jättiläisiä oli päättänyt ruveta perimään tullia matkalaisilta. Summa oli tietenkin naurettavan korkea, mutta toisaalta koin vastuuta Korvosan aatelisena rohkaista syrjäseutujen uudisraivausta ja alempien säätyjen työllistymistä. Olisimme toki voineet surmata jätti triviaalisti, mutta sen sijaan laskimme kantamuksistamme tullimaksun verran kuparilantteja ja jatkoimme matkaa. Toivomme, että positiivinen esimerkkimme johdattaa pedot vielä rehellisen työn pariin ja he voivat aikanaan, Korvosan tilanteen vakauduttua, ruveta maksamaan veroa.

Saavuimme Kaer Magaan enemmittä huomionarvoisia kommelluksia. Emme tahtoneet kiinnittää tarpeetonta huomiota itseemme, joten jonotimme Puolivalon polulle rahvaan seassa ja pääsimme päivän viimeisen retkueen kanssa nousemaan itse kaupunkiin.

Niille teistä, arvon lukijat, jotka harvemmin lähtevät kotikonnuiltanne, Kaer Maga on suuri kaupunki, rakennettu kokonaan thassilonialaisen muinaisrakennelman sisälle, Storvalin ylängön reunalla. Varisian alamailta sinne noustaan Puolivalon polkua, turvalliseksi tehtyä mutta pitkää, kapeaa ja hämärää nousua itse kallioseinämän sisällä. Paikalliset ovat eristäneet sen muurein muista tunneleista, jotka rei'ittävät Kaer Magan alista kalliota, mutta matkalaisilta pyydetään hiljaisuutta jotta nekropolin asukkaat eivät saisi vihiä heidän kulustaan.

Nousumme kului kuitenkin välikohtauksitta. Kaer Maga on mitä monimuotoisin kaupunki, vaikkakin primitiivisen anarkistinen ja vahvimman sekä vauraimman oikeudella hallittu, vailla varsinaista aristokratiaa tahi vahvaa keskushallintoa, joka sallisi sen nousta rajaseudun kuriositeetista Varisian kolmanneksi suurkaupungiksi armaan Korvosan sekä Magnimarin rinnalle.

Rahanpalvonta ja sääntelyn puute kuitenkin toimivat eduksemme. Etenkin ryhmämme alempi sääty oli kerännyt seikkailujemme kuluessa jos jonkinlaisia maagisia esineitä kapsäkkeihinsä riippumatta siitä, oliko heillä tälle käyttöä vai ei, ja nyt vihdoin saivat he tilaisuuden realisoida aina Arkonain luolastoista asti mukana kulkeneita aarteita valuutaksi, joka sitten siirrettiin eteenpäin tärkeäksi koetuiksi varusteiksi. Jopa Punaisten sirkkojen taikakypärät saatiin myytyä jollekin epämääräisemmälle sivukujien pienyrittäjälle.

Tämä rahvaanomainen rahansiirtely ei onneksemme jatkunut pitkään vaan otimme päämääräksemme poistua Kaer Magasta välittömästi varustelumme valmistuttua.

Päivämäärät

Lamashanin 31. päivä, Nethin 1.-6. päivät 4708 AR.

Sivuhahmoja

  • Neolandus, ex-senesalkki
  • Vencarlo, not Blackjack
  • Jasan, maanmies ja ex-seikkailija
  • Trinia Sabor, vanha tuttunne
  • Ud, Naruk, Lyrune-Quahilaiset, harselaisia
  • Arya, kaermagalaisseppä

Palkkiot

  • mask of the mantis, +1 agile bp, cloak of resistance +1 ja mwk sawtooth sabre (2) kertaa 3 (trinia vei yhden viitan, Areth haarniskan)
  • karhipisteitä jee

Mutinat

Kaer Maga Rock City. Oikeastaan pelattiin jo 7. päivän aamuun kun Arethin tilaus saapuu mutta aloitellaan edellisestä päivästä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped