Missä muurit suojelevat valtiasta

Desnus 11. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Säihkyvät lapset saapuivat saliin paralyyttisen pulsin jälkimainingeissa, sokeuttavan valon paistaessa niiden kasvoilta. Besha hyytyi pulssiin, Milezza sokeutui lapsiin. Taisto jäi Majikin voimapommien ja Zeranin varjoisen magian varaan, säihkyvien lasten vastatessa tulisin kosketuksin sekä sätein. Kuin ihmeen kautta, lapset alkoivat särkyä vaikka niiden tuliset kosketuksetkin aiheuttivat akuuttia hätää ja taisto oli voitettu voitettu - Beshan ikäväksi hetkeä ennen paralyysin laukeamista. Zeranin magia sai palautettua Milezzan näön, vaikka lasten kirkauden varjot välkkyivätkin vielä tovin kaikkien silmissä. Peremmällä oleva kammio, paljastui tyhjäksi hautapaasiksi aina Thassilonian ajoilta, mutta sen asukas näytti tylsistyneen kuolemaan jo aikapäiviä sitten.. kävellen pois..

Päätettiin palata ullakolle, joka onnistui jälleen yllättävän helposti vaikka kokoontumisen ääniä kuninkaallisesta valtaistuinsalista oli mahdoton ohittaa. Venster ilmestyi poikamies boksiinsa ja nyt ruumiin saatuaan vahvempana spectraalisten korttien järjestyessä korttimestarin olemattomiin sormiin. Oli kuitenkin selvä, että Venster ei nytkään ollut täysin stabiili ja nopeasti ryhdyttiin läjään kysymyksiä. Vensterin haudan takaa nariseva ja särähtelevä ääni kertoi kuningatar äiti Dominasta, joka toi järjestyksen ja kaksi poikaansa mukanaan Cheliaxiasta Korvosaan. Eodred oli luonnollinen seruraaja valtaistuimelle, mutta Vensterin osa aina asua kuninkaan linnan varjoissa. Eodred tuki aina veljeään, mutta Ileosa kiinnostui tästä vasta kesän alussa.. ollen suorastaan hurmaava. Korttien keskellä elänyt Venster oli helppo houkuteltava näennäisen lemmen keinoin ja myöhemmin Ileosa sai myytyä ajatuksen Eodredin siivoamiseksi pois tulevan kuninkaallisen parin tieltä. Ileosan myrkyllä käsiteltiin Vensterin rakkaat pelikortit, veljesten peli-illojen toimittaessa myrkyn Eodredin sormiin, jolla oli paha tapa pureskella pelatessaan kynsiään. Kuninkaan kuoltua, Ileosa kuitenkin hylkäsi Vensterin yritykset lähestyä ja lopulta tämä haudattiin väkivoimalla nääntymään yksin kellarihautaansa. Venster ei tuntenut Ileosaa nyt lähellä, mutta tiesi tämän viihtyneen viime aikoina usein Dominan tornissa, rautakuningattaren rakentamassa yksityisessä tilassa poissa katseilta. Vensterin preesensin nääntyessä, Zellara sai spektraalimuodon.. ja hänellä oli erikoinen ehdotus: "Minä olen kulkenut mukananne pitkään, mutta en usko että voin auttaa teitä enää pitkään tai varmistamaan kuningattaren turmaa näin, mutta kohdatessani toisen kortin rakastajan, sinut Venster - minä uskon että me voimme tehdä vielä viimeisen palveluksen ennen siirtymistämme sielujen virtaan ja jumalten tuomiolle. Meidän tulee yhdistää perimämme ja korttimme, yhteen ja ainutlaatuiseen tarot-pakkaan." Niin ilahtunut ja kosketettu Venster, kuin järkyttynyt ja hammasta pureva Milezza Esmeraldakin suostuivat. Viimeisen tädillisen suudelman jälkeen, ennen näkemättömässä tarotkorttien myrskyssä, rakentui voimakas tarot-pakka - jonka Milezza tajusi pian olevan pakka jonka kukin kortti pystyi muuttamaan nostajansa kohtalon. Järkettynyt nainen kielsi ketään vetämästä edes yhtä korttia, ainakaan ennen kuin oltiin turvallisilla vesillä, ja senkin jälkeen vain vakavalla harkinnalla, kerran.

Dominan tornia etsittiin kiipeämällä Seawatch-torniin, paikkaan josta linnaan oltiin tunteja aiemmin tunkeuduttu. Epochal ja Harmaa tornin lisäksi havaittiin pari paanukattoista ja näennäisen ikkunatonta tilaa. Vensterin vinkin mukaisesti etelässä oleva pieni huomaamaton umpikivinen torni oli todennäköinen epäilty. Milezza laski hetken kulmia ja etäisyyttä ja ilmoitti että aikaa ei tuhlattaisi, vaan mentäisiin suoraan teleportaatiolla läpi. "Saattaa sattua vähän, pahimmillaan meidät voidaan shuntata ulos, onhan kaikilla lentoloitsu aktivoituna?". Tässä kohtaa Susi oli päätöksensä tehnyt, hän jäisi pitämään vahtia ja toivomaan ruokaa Serithielille - TÄNNE. Väitökset ja perustelut eivät auttaneet, ja muu kolmikko singahti tekemään tutkimusta..

Dominan kammio oli onneksi totta vaikka pieniä toimituskomplikaatioita oli Milezzan todennäköisyyslaskelmissa lattian tasosta. Punaiset häilyvät lyhdyt värittivät upeaa yksityistä, näennäisesti sisäänpääsemätöntä tilaa omistettuna yksityisille tutkimukselle ja magialle. Infarnaaliset ja thassilonianaikaiset riimut kirjoivat kuitenkin nyt kuitenkin monia pintoja ja pian alkoi paljastua Ileosan täällä juonimat synkät suunnitelmat ja hankkeet kansansa alistamiseksi ja vihollisten tuhoamiseksi. Majik kaivoi pelottavan kasan kääröjä "entiteettien kutsumiseen", Zeran infernaalisen sopimuksen Ileosan ja Sermignetton välillä ja Milezza pöydältä ikiaikaisen mutta käyttöä sietäneen ja Ileosan merkintöjä keräänneen "Thruths of Sihedron" opuksen riimuherroista ja näiden käyttämistä artifakteista. Niistä Sorhenin viettelysten Everdawn pool oli korostettu ja sillä kerrottiin oleva voimia.. joista kauhistuttavin oli antaa rituaalin suorittajalle vuosi elinikää per veritipan lahjoittaja. Majik kaivoi esiin kansion "luovuttajat", ja mieleen palasi keväinen ilta kun korpinnaamari lääkärit koputtivat silloisen (Zellaran) asunnon oveen. Kukin Pettyneistä suostui lopulta tutkimukseen ja antoi näytteen - avoimet vihollisuudet alkoivat vasta viikkoa myöhemmin Siunatun neidon sairaalassa. Pettyneet tulisivat tippumaan kuolleena maahan, siinä silmän räpäyksessä kun Everdawn pool olisi valmis antamaan kuolemattomuuden lahjansa Ileosalle! Ja eikä siinä kaikki, tällä välin Sermignetto beliar devil oli uinut etheriaalista ja laskeutunut Dominan huomattav suurelle sängylle, sen yllätys alkoi loitsuin mutta ehdotukset "reiluun yksi yhtä vastaan taistoon" hylättiin, seuraava rienaus löi Milezzan stunniin ja imi voimia, jopa niin rajusti että Milezza mötkähti hervottomana lattiaan. Lattian rajasta kuului kuitenkin matalaa voihkinaa, kätkien vinkkejä kolmipäistenm ja matoperäisten devillien tuhoon. Majikkin voimapommit purivat, mutta Zeranin paikalle toimittama Ttyrannaosaurus rex myös nielaisi! Yllättäjä oli yllätetty! Voima palasi Milezzan jäseniin hetken perästä ja opittua lähdettiin toimittamaan Beshalle. Truths of Sihedron kertoi Everdawn altaan sijaitsevan "Hukkuvalla Kuningattarella", thassilonialaisella rauniolla jossain valtavan Mushfens suon alalla Fenwall vuorilta aina Varisian vaikutusvallasta taistelevaan Magnimarin kaupunkiin saakka!

The others

 • Boule - varkaiden neuvoston, tahi Cerulean Councilin yllättävä nokkamies. Haluaa tukea vastarintaa omassa ahdingossaan mahtavin
 • Cora Crandon - Vartioston kapteeni, aiempi palveluspaikka Wanhassa Korvosassa
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Domina Arabasti - Eodredin ja Vensterin äito CHeliaxiasta, kuningatar joka vahvisti monarkiaa rautaisella otteella ja palautti loiston Korvosaan.
 • Eodred Arabasti II - kohtuu pidetty nuoriin naisiin menevä Korvosan kuningas. Kuolema oli järkytys koko kaupungille.
 • Glorio Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, raamikkaampi sekä diplomaattisempi puolisko
 • Grau Soldado - vartioston kapteeni, joka sortui viinaan vastuiden paineessa. Palveluksessa
 • Ileosa Arabasti - nuori kokematon kungatar, jonka hintelän pinnan alla asuu arvaamaton peto. Ehkä kuninkaan kuolema ei ollutkaan onneton sattuma?
 • Ishani Dhatri - uuttera Abadarin pappioppilas, joka työskentelee kovasti Punaisen Hunnun pysäyttämiseksi
 • Joramein Antekuist - Abadarin temppelin raskaasti haarniskoitu vartiokapteeni. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Kayltanya - Punaisten Mantisten johtajatar, säkenöivine sapeleineen. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Kazavon - Ustavalainen sotalordi joka ajoi örkit Belkzeniin ja jonka Scarwall linnoituksessa alkoivat sitten hirmuteot. Tosi sininen lohikäärme jonka Mandraivus surmasi, mutta jonka osat elävät edelleen
 • Keppira D'Bear - wanhin Pharasman papitar Korvossa. Vastarinnan suojelija ja harmaan viisas johtatar
 • Koriantu - Punaisten Mantisten aasimar inqvisiittori Korvosassa, oka Cinnabarin nahassa. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Laori Vaus - Zon-kuthoniitti, jonka herkkä ja iloinen mieli, sekä poikkeukselliset taidot ovat yllätys raadollisessa uskonnossa
 • Mandraivus - myyttinen sankari historista, joka Serithtial miekkoineen surmasi pahan sotaloordi Kazavonin Scarwellissä
 • Marcus Thalassinus Endrin - vangittu, murrettu ja nöyryytetty, mutta taas se mies josta rautainen Sable Companyn komentaja tunnettiin vankeudenkin jälkeen
 • Meliya/Vimanda/Amanda Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, kauniimpi sekä väkevämpi puolisko. Rakasasha itsekin!
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
 • Obastalar Perthios, charmikkasti varttunut Pharasman suurpappi ja assistettinsa Joran
 • Rolth Lamm - Gaedrenin ainoa tunnettu poika. Avainrengasmurhaaja ja nykyinen nekromantikko. Surmattiin Siunatun neidon parantolan alla, Urgothoan Punaisen usvan laboratoriossa.
 • Sabina Merrin - Harmaiden Neitojen komentaja, ja kuningattaren henkilökohtainen vartija ja kenties myös rakastaja. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Sabriyya Kalmeralm - Magnimarin Purjeiden Bazaarin prinsessa ja ylhäinen suojelija.
 • Sermignatto - ikiaikainen belier devil, Thassilonian tietäjä ja pactissa kuningatar Ileosan kanssa alaisineen. Tuntematon esihenkilö pactin suojelijana..
 • Tayce ja Brienne Soldado - Graun veljen leski ja tytär. Tytär oli yksi ensimmäisistä Punaisen Hunnun uhreista Polun Päässä
 • Telmayne Fire-Eyes - pitkä ja raamikas nainen, kaljuksi leikattu shoanti-shamaani Skaldwoodissa.
 • Togomor - bloat maagi mystisestä Kaer Magasta. Ileosan valitsema uusi seneschal
 • Trinia Sabor - kuninkaan murhasta lavastettu vaaleaverikkö ihmisnainen, maalari mutta entinen katu- ja shingleslapsi. Valemestaus kuningattaren toimesta surmasi jonkun toisen? Turvassa jossain Harsessa
 • Tuhannenluuta - skoan heimon shamaani ja rauhanneuvottelija Korvosassa. Menetettyään veljen pojan, menetti samalla uskonsa diplomatiaan ja palannut klaaninsa maille jossa shoanti sankarit lepäävät ikuista unta.
 • Zarmangarof - Wanha musta lohikäärme. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Zeeva Foxglove - varisialaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Kenties Randalin erityinen ystävätär.
 • Zellara Esmeralda - Onneton ennustaja, mutta nyt Korvosan puolustaja entiteettinä Esmeraldan suvun ennustuskorteissa. Muodosti Vensterin kanssa Decks of Many Thingsin tarot korteista.
 • Zenobia Zenderholm - aiemmin kunnioitettu Abidarin uskollinen ja Korvosan tuomari, nyt kuitenkin Urgothoan seuraaja vailla ruumiin jäseniä, kouluttamassa uusia harmaita neitoja
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!
 • Venster Arabasti - Eodred Arabastin tiefling verinen veli, joka saapui kuningar Dominan varjeltuna salaisuutena Cheliaxiasta. Intohimoinen kortinpeluri ja kuninkaan turma. Muodosti Zellaran kanssa Decks of Many Thingsin tarot korteista.
 • Verik Vancaskerkin - vartioston tuntemattomasta syystä jättänyt kapteeni. Vapautettiin, kun 57 Punaisen hunnun uhria täytyi siirtää Siunatusta Neidosta aamuyön tunteina.

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped