Kampanjasta

Harmaa neito täydessä sotisovassa

Karneolivaltaistuimen vitsaus on syksyllä 2013 alkanut ropekampanja, joka käyttää sääntöjärjestelmänään Paizo Publishingin Pathfinder RPG:tä ja sijoittuu Golarionin arvaamattomaan ja synkkäsävyiseen maailmaan. Kamppis perustuu kuusiosaiseen Curse of the Crimson Throne Adventure Pathiin, jonka kuluessa seikkailijat ehtinevät ensimmäiseltä tasolta aina kuudennelletoista. Koska sekä seikkailujen että niiden juonen soisi pysyvän pimennossa, olisi vallan suotavaa että pelaajat jättäisivät ne myös lukematta. Sen sijaan kampanjan ohje- ja esittelykirjanen - CotCT Player's Guide - on pakollista luettavaa. GM screenin takana häärii tällä kertaa Muser ja pelaajina Atteisti, NiTessine, Rei, Skie sekä Zathow

Kampanja päättyi 11.7.2017 sankarten voittoon!

Tiedotuksia

Sankarit voittivat ja tyranni kukistui! Tämä kampanja on tätä myöten tässä, mutta ootas vaan. Jatkoa saattaa seuraa suurmooduli The House on Hook Streetin muodossa. Sitä odottaessa, kiitos ja anteeksi!

Pelikerrat

Anarkian partaalla

Viikkoa vaille vainaa

Pako Vanhasta Korvosasta

Tuhkainen tausta

Arpivallin aaveet

Torahammaskruunu

Tarina kertoo...

Korvosan kaupungissa kuhisee. Tässä ei sinänsä olisi mitään oudoksuttavaa, ajavathan syyssateet milloin rännilukkeja ja juoppoja kiertolaisia, milloin taas kuristajia tai ties mitä iljetyksiä sen viemäreiden syvyyksistä kaduille kunnon ihmisten sekaan, mutta tällä kertaa ilmassa on jotain uutta sillä...muutos on tulossa. Sen voi melkein jo haistaa marrastuulessa, kun hytisevät varisialaiset katselevat entistäkin tuimemmin shoantimierolaista tai kun yösiivojat kiroilevat aamusella kuuratessaan kiveyksestä vaununpyörän survomaa rattopoikaa. Torilla huhutaan, että Hiekkasärkkään olisivat hyökänneet jättiläiset ja että Varisian valtapelissä olisi uusia huiseja pelaajia.

Toisaalta sinuahan se ei vielä kiinnosta, eihän? Ensin täytyy kostaa sille kusipäälle, joka jostain syystä ei vaan ota kuollakseen - Gaedren Lammille. Oli sen hyypän sormet sitten sotkeutuneena viikarivuosiesi viiltäviin muistoihin tai männäkevään hämäriin tapahtumiin, tahdot etsiä mokoman vanhan lieron ja tällä kertaa nitistää sen lopullisesti. Ja tilaisuutesi, no se on vihdoin täällä...

Tarina kertoo mitä sitten tapahtuikaan, kun Korvosan kaupunkivaltiosta löytyi aivan uusi sankarkatras ja johdattaa nämä seikkailijat kotikaupunkinsa arvaamattomilta kaduilta tutkiskelemaan muinaisaikain ihmeitä ja kiroja, kohdaten matkallaan paitsi mahtavia vihollisia että myös korvaamattomia ystäviä. Tai ehkä vain paskaisen lopun maatessaan puukotettuina lietealtaassa.

Kampanjan teemoista ja keinoista

Koska pelinjohtaja seilaa neitsytmatkaansa kampanjanvetämisen vesillä, tulee tuloksesta myös omansa näköinen. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että tarinankerronta on pääosassa ja tätä maksiimia myös ylläpidetään varmalla kädellä. Vaan ällös peljätkö, toistaitoisellakin roolipelaamisella pärjää, hitot täällä mitään teatterikoulun totaria tarvitaan ja allekirjoittanut toivookin saavansa mukaan monia uusia kasvoja. Pääpiirteittäin tarinavetoisuus pelaamisessa näyttäytyykin siten, että sekä vetäjä että pelaajat sitoutuvat kertomaan hahmojen tarinan ja säännöt toimivat tämän välineenä, ei hahmotuunauksellisena itsetarkoituksena. Tehdään yhdessä pesäero esim. leppoisempaan ja taistelupainotteisempaan Pathfinder Societyyn ja kokeillaan jotain ihan uutta ja omituista!

Tarinaa kampanjassa käydään läpi melkoista tahtia ja sivuhenkilöiden sekä -juonten muistamista helpottamiseksi kerätään tälle wikisivulle isohko määrä informaatiota, mutta pelaajilta toivotaan mm. sellaisten hahmojen tekemistä, joilla olisi omat lehmät ojissaan kotikaupunkinsa kohtalon osalta ja toden totta hyvä syy viettää kuukausikaupalla aikaa Varisian turuilla. Täten vudralaiset askeetikot, zenjiläiset abolitionistit, Maailmanhaavan ristiretkeläiset sun muut pysykööt kampanjoissa joihin semmoiset kuuluu.

Sääntösivulle kasautuu pikkuhiljaa tietoa siitä miten tämä toteutetaan myös mekaanisesti, muutenkin kuin telesiirtymisten vaikeana saatavuutena siis: Tästä esimerkkinä Player's Guiden kampanjatraitit, jotka sitovat hahmojen kohtalon väistämättömästi törmäyskurssille nappikauppaa pyörittävän rikollispomo Lammin kanssa. Pitemmittä puheitta siis, tervetuloa pelaamaan ja ehkäpä myös viihtymään!

This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped