Missä muurit suojelevat valtiasta

Desnus 11. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Kuninkaallinen ullakko oli yllättävän autio, puolustajia tai palvelusväkeä ei näkynyt. Useat salit paljastivat vain lisää linnan tarvitsemia varastoja. Pääsisäänkäynnin ylinen käytävä näytti kerran olleen pesä lohikäärmeille, sinisille ja mustille, mutta nyt niistä ei ollut jäljellä kuin muutamia irtosuomuja. Paluu varastoihin ja nyt eteen aukesi vanha varasto. Sen sekalainen kuninkaallinen tawara kiinnosti Sutta sen verran että mies raivasi tiensä syvemmälle, palkkioksi kertyi vain vähän kulahtaneita leluja muita aristokraattisia hienoja kaluja kenties vaimon iloksi. Taustalla kuitenkin, muiden odotellessa ja pohtiessa autiutta - räjähti! Jättimäinen sarvekas devil ilmestyi tyhjyydestä, ja piikikkäitä sekä erienys devileitä seurasi aalloissa niiden teleportatessa ympäri rintamalinjojen. Taisto oli epätoivoinen kunnes Susi hyppäsi lysähtäneiden romujen seasta Serithiel loistaessa väkevää voimaa. Sen murhaavat iskut ja muiden Pettyneiden vastarinta surmasivat useimmat devileistä, vain kaksi erienystä karkasivat henkensä kanssa.. Nyt oli varmaa että tunkeutujat olivat paikannettu!

Hätäilemättä, romuvaraston tutkimukset jatkoivat Suden toimesta.. muiden parantaessa vammojaan taas taustalla. Suden härkämäisyys saavutti lopulta sekatavara varaston matalan perän, josta löytyi matala ovi. Koko joukko päätti edetä tätä reittiä, tornien raput varmasti kuhisivat vihollista. Matala ovi, vie vielä matalampaan syrjäiseen ullakkokomeroon jonka päässä näytti olevan toinen kääpiöovi. Hämähäkin seitit repeytyivät Suden ryömiessä hankalasti, mutta pahempaa ei tuntunut olevan seittien seassa. Kääpiöovi aukesi nyt kerrassaan charmanttiin, mutta edelleen syrjäiseen huoneistoon. Sen varsinainen sisäänkäynti, raput alas näyttivät piilotetun kiveen magialla, påienet suloiset ikkunat katselivat linnan huipulta pimenevää Korvosaa ja mahtava tarot-korttikoekolema herätti välittömästi Majikin ja Milezzan kiinnsotuksen. Majik näki niiden taidokkaassa taiteessa ja materiaalin laadussa arvokkaan kokoelman. Milezzan taas sai Zellaralta johdatusta katsoa tarkemmin, mutta ensimmäinen korttipakka jonka nainen otti käteensä olikin jekukas. Tanssit niminen kortti karkasi ja leijaili keskelle läntistä ikkunatonta seinää. Samalla Zeran huomasi että komea puupanelointi näytti piilottavan salaoven..

Salaoven takana, oli ikkunaton pieni kammio. Yksinkertainen sänky ja pieni yöpöytä, ja jälleen yksi hartaasti käytetty ennustuskorttipakka. Milezza epäili kolttosia, ja tosiaan näitä kortteja asutti nekromantinen magia. Ennen kuin niitä ehdittiin lähestyä, alkoi korttien tornado jonka keskelle muodostui pirunsarvisen miehen astraalinen kuvajainen: "Luuni, tuokaa luuni syvältä linnanalta. Minä tiedän, voin auttaa.. kunhan tuotte luuni", sai olento heikosti elehtien sanottua kunnes sen muoto katosi ja kortit villistä vilistivät paikkaan josta ne olivat animoituneet. Zellaran pakka, selvästi liikuttui toisesta pakan vangista ja pystyi asitimaan ruumiin linnan muinaisessa jalustassa. Milezza päätti viisaasti palauttaa kaikki vieraan pakanhaltijan pakat omille paikoilleen.

Zellara totesi että alas oli kuljettava, vaikka näitä piilotettuja rappuja pitkin - nopeasti! Zeran magialla palautti lattialuukun toiminnallisuuden ja raputkin löytyivät ylhäältä. ALkoi aikamoinen seikkailu läpi kerrosten, kolmannessa kerroksessa pääsisäänkäynnin Harmaiden neitojen partiota paettiin pyykkikuiluun, joka johdatti läpi useamman kerroksen. Sen pohjalla jopa Zellara sekoili suunnassa, kirjanpitäjien kammio vei selvästi väärään joten mentiin keksilinnaan sotkuisen ruokailusalin ja hitaasti grillaantuvan hippogrifin ohi tyhjiin käsityöläiten kammiohin, kunnes eräästä vähäisestä varastosta löydettiin Zellaran vinkkaama salaovi. Nyt wanhat raput veivät kellarriin.. ja syvemmälle.

Muinaisiin Thassilonian aikaisiin käytäviin, jossain Grand Mastaban ylmmissä kerroksissa. Nämä käytävät ja salit näyttivät olevan kuninkaallisessa käytössä, sinne oli sijoitettu kuninkaalliset hautakammiot ja ilmeisesti aiemmin myös mahtava kuninkaallinen kassa ja aarrevarasto, josta nyt nmäytti olevan enää hilut jälellä. Lukuisten tyhjien nykyisten varastojen jälkeen paikannettiin Zellaran opastuksella yksi joka vaikuttii vasta uudelleen kivetyn sulki. Suden adamantium kirves teki siitä nopeasti selvää, tiiliskien ropistessa sisään. Sali näytti olevan pirunsarvisen aatelisen miehen viimeinen vankila, ja kuolema julma kivensisään vangittuna. Ruumis pakattiin ulottuvuussäkkiin. Toisaalta Grand Mastabasta paikannettiin useita romahtaneita käytäviä alas, viitaten ehkä muihin riskialttiisiin reittehin suoraan linnan kellariin, sekä aiemmin tiilitetty, mutta murrettu ovi käytävään, jonka hallit näyttivät olevan paremmin kestäneet aikaa Riimuherrojen aikakaudelta. Hämärä sali, mahtavalla näyllä muinaiseen kauppapaikkaan Grand Mastavan ympäristössä, sekä patsaita joiden kasvot olivat rapistuneet käsittämättömiksi voimakentiksi. Kun alkoi tapahtua jotain hirvittävää..

The others

 • Boule - varkaiden neuvoston, tahi Cerulean Councilin yllättävä nokkamies. Haluaa tukea vastarintaa omassa ahdingossaan mahtavin
 • Cora Crandon - Vartioston kapteeni, aiempi palveluspaikka Wanhassa Korvosassa
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Eodred Arabasti II - kohtuu pidetty nuoriin naisiin menevä Korvosan kuningas. Kuolema oli järkytys koko kaupungille.
 • Glorio Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, raamikkaampi sekä diplomaattisempi puolisko
 • Grau Soldado - vartioston kapteeni, joka sortui viinaan vastuiden paineessa. Palveluksessa
 • Ileosa Arabasti - nuori kokematon kungatar, jonka hintelän pinnan alla asuu arvaamaton peto. Ehkä kuninkaan kuolema ei ollutkaan onneton sattuma?
 • Ishani Dhatri - uuttera Abadarin pappioppilas, joka työskentelee kovasti Punaisen Hunnun pysäyttämiseksi
 • Joramein Antekuist - Abadarin temppelin raskaasti haarniskoitu vartiokapteeni. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Kayltanya - Punaisten Mantisten johtajatar, säkenöivine sapeleineen. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Kazavon - Ustavalainen sotalordi joka ajoi örkit Belkzeniin ja jonka Scarwall linnoituksessa alkoivat sitten hirmuteot. Tosi sininen lohikäärme jonka Mandraivus surmasi, mutta jonka osat elävät edelleen
 • Keppira D'Bear - wanhin Pharasman papitar Korvossa. Vastarinnan suojelija ja harmaan viisas johtatar
 • Koriantu - Punaisten Mantisten aasimar inqvisiittori Korvosassa, oka Cinnabarin nahassa. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Laori Vaus - Zon-kuthoniitti, jonka herkkä ja iloinen mieli, sekä poikkeukselliset taidot ovat yllätys raadollisessa uskonnossa
 • Mandraivus - myyttinen sankari historista, joka Serithtial miekkoineen surmasi pahan sotaloordi Kazavonin Scarwellissä
 • Marcus Thalassinus Endrin - vangittu, murrettu ja nöyryytetty, mutta taas se mies josta rautainen Sable Companyn komentaja tunnettiin vankeudenkin jälkeen
 • Meliya/Vimanda/Amanda Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, kauniimpi sekä väkevämpi puolisko. Rakasasha itsekin!
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
 • Obastalar Perthios, charmikkasti varttunut Pharasman suurpappi ja assistettinsa Joran
 • Rolth Lamm - Gaedrenin ainoa tunnettu poika. Avainrengasmurhaaja ja nykyinen nekromantikko. Surmattiin Siunatun neidon parantolan alla, Urgothoan Punaisen usvan laboratoriossa.
 • Sabina Merrin - Harmaiden Neitojen komentaja, ja kuningattaren henkilökohtainen vartija ja kenties myös rakastaja. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Sabriyya Kalmeralm - Magnimarin Purjeiden Bazaarin prinsessa ja ylhäinen suojelija.
 • Tayce ja Brienne Soldado - Graun veljen leski ja tytär. Tytär oli yksi ensimmäisistä Punaisen Hunnun uhreista Polun Päässä
 • Telmayne Fire-Eyes - pitkä ja raamikas nainen, kaljuksi leikattu shoanti-shamaani Skaldwoodissa.
 • Togomor - bloat maagi mystisestä Kaer Magasta. Ileosan valitsema uusi seneschal
 • Trinia Sabor - kuninkaan murhasta lavastettu vaaleaverikkö ihmisnainen, maalari mutta entinen katu- ja shingleslapsi. Valemestaus kuningattaren toimesta surmasi jonkun toisen? Turvassa jossain Harsessa
 • Tuhannenluuta - skoan heimon shamaani ja rauhanneuvottelija Korvosassa. Menetettyään veljen pojan, menetti samalla uskonsa diplomatiaan ja palannut klaaninsa maille jossa shoanti sankarit lepäävät ikuista unta.
 • Zarmangarof - Wanha musta lohikäärme. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Zeeva Foxglove - varisialaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Kenties Randalin erityinen ystävätär.
 • Zellara Esmeralda - Onneton ennustaja, mutta nyt Korvosan puolustaja entiteettinä Esmeraldan suvun ennustuskorteissa.
 • Zenobia Zenderholm - aiemmin kunnioitettu Abidarin uskollinen ja Korvosan tuomari, nyt kuitenkin Urgothoan seuraaja vailla ruumiin jäseniä, kouluttamassa uusia harmaita neitoja
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!
 • Verik Vancaskerkin - vartioston tuntemattomasta syystä jättänyt kapteeni. Vapautettiin, kun 57 Punaisen hunnun uhria täytyi siirtää Siunatusta Neidosta aamuyön tunteina.

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped