NR / Alamaailma

Seattlen alamaailma

Haltiat

Laésa

"Unohdetut" on Puyallupen haltiaghetosta, Tarislarista, ja keskustan Elven Districtistä käsin toimiva pieni syndikaatti. Laésa keskittyy lähinnä salakuljetukseen, mutta operoi pienemmässä skaalassa vakoilun ja tiedonmyynnin parissa. Voimakas haltiayhteisön suoja tekee jäsenten yllättämisestä lähes mahdotonta.

Adraste
Organisaatiokonsultti
Amber
Avioliittoneuvoja
Crystal
Liikaa puhuva bimbo-maagi
Eve
Tiukkaa hoitsuaktia vetävä Laurien apulainen
Fierax
Adrasten oikea käsi
Jéna
Laésan näkyvin maagi
Jessie
Rajusti leikkivä pimu
Kane
Virallisesti Laésaan kuulumaton salakuljettaja
Krael
Kipakka mättäjä-tyttö
Laurie
Laésan lekuri
Lilja
Sirpin taistelupari
Nagé
Rento atleettinen adepti
Sirppi
Henkilöstökonsultti
Thalwyn
Terillä taisteleva adepti
Madelein
Opiskelijatyttö kommuunista, ei kuulu Laésaan

Saltairin suku

Saltairin haltiasuvulla on pitkä historia Pohjois-Amerikan alamaailmassa. Suku on luovinut eri alamaailman vaikuttajien välissä tehden freelancekeikkoja maksukykyisille tahoille. Herääminen muutti sukua – iso osa suvun jäsenistä muuttui haltioiksi, vieden suvun sisäisen yhtenäisyyden ja elitismin uudelle tasolle. Samalla suvun toimeksiantojen tyyli muuttui. Aikaisemmin pääosin suojelu- ja mukiloimiskeikkoja tehnyt ryhmittymä siirtyi Kuudennen Maailman myötä kohti elegantimpaa tyyliä. Nykyisin repertuaariin kuuluu tiedon keruuta, tiedustelua, seuralaiskeikkoja, kiristämistä, suojelua ja palkkamurhia.

Suvun merkittävä piirre on, että jäsenistä pidetään huolta ja omien kuolema kostetaan. Moni suvun kanssa ristiriitatilanteisiin joutunut taho on oppinut tämän kantapään kautta.

Darius Saltair
Seattlen Saltairien johtaja, runnerimaagi ja bilehile
Slav Saltair
Seattlen Saltairien hullu tappaja
Coil Saltair
Seattlen Saltairien kaunis hirviönmetsästäjä

Mafia

Kolmeen suureen perheeseen jakautunut Seattlen Mafia on jo pitkään kahnannut paikallisen Yakuzan ja toistensa kanssa. Mafialla on vahvat perinteet kaupungissa ja jollain perheellä on näppinsä pelissä lähes jokaisessa kuviteltavissa olevassa paheen alassa. Mafian valtarakenne ja johtohierarkia on ollut viimeisinä aikoina varsin altis muutoksille perheiden ottaessa mittaa Yakuzasta ja toisistaan. Nykymuotoisen mafian vaikutusvaltaiset perheet ovat Bigion perhe, Finniganin perhe ja Ciarniellon perhe.

Angelica
Kolmelle perheelle työskentelevä mielinoita

Finniganin perhe

Finniganin perhe on ollut pitkään Seattlen kuvioissa mukana. Vanhan Capo James O'Malleyn kuolema vuonna '57 romahdutti vanhan valtaperheen aseman, tiputtaen sen selkeästi vanhan kilpailijansa, Bigion perheen alapuolella niin vallassa, kuin la Familian arvostuksessakin. Perhe kontrolloi edelleen suurta osaa keskustan satama-alueesta ja pitää tiukasti kiinni Bellevuen operaatioistaan. Bigion kuoleman jälkeen Mafian komissio nimitti Rowena O'Malleyn Seattlen Mafian johtoon. Finniganin suku on ollut siitä saakka vahvassa nousussa ja aloittanut lukuisia uusia, tuottoisia operaatioita.

Keskittynyt uhkapeleihin, salakuljetuksen, pimeiden markkinoiden kauppaan ja sijoutustoimintaan.

Rowena O'Malley
Seattlen Dona ja vanhan valtasuvun johtaja
Blake
Finniganin perheen fyysinen adepti
Rhineheart
Finniganin perheen sosiaalinen adepti
Margaret Stansberry
Finniganin perheen maagi-fikseri

Gianellin perhe

Gianellin perhe hallitsee isoa osaa kaupungin eteläisen osan harmaasta bisneksestä. Perhe pitää Tacomaa henkilökohtaisena alueenaan, mutta ulottaa toimintaansa myös Fort Lewisiin, Rentoniin, Auburniin ja Puyallupiin, sekä keskustan eteläisiin osiin. Edesmenneen Don Maurice Bigion kuolemasta alkanut alamäki on vähentänyt suvun vaikutusvaltaa Seattlessa. Alueistaan taisteleva mafiasuku on nyt vaarallisempi ja väkivaltaisempi, kuin koskaan.

Joseph Gianelli
Suvun uudelleen organisoinut Don, Tonyn pojan poika
Tony Gianelli
"The Chef", ravintolaa pitävä eläköitynyt mafioso
Peter Marlini
Bigion perheeseen kuuluva korkea-arvoinen tappaja
Gino Marlini
Peterin serkku, tavaran välittäjä

Ciarniellon perhe

Uhkapeleissä ja salakuljetuksessa vahvasti mukana oleva Ciarniellon perhe pyörittää tuottoisia bisneksiään Everettissä ja Snogomishissa. Viimeisimmässä sisäisessä konfliktissa Bigion perheen puolelle siirtynyt perhe pyörittää bisneksiään varsin tehokkaasti, muttei omaa tarpeeksi terää tai päättäväisyyttä hyödyntääkseen voimavarojaan muita perheitä vastaan.

Don Vince Ciarniello
Vanha Don "Numbers" Ciarnielo on Seattlen pitkäikäisempiä mafiajohtajia

Seoupa Rings

Choson Ring

Puhdistuksesta selvinnyt korealaisryhmittymä on erikositunut matrix-rikollisuuteen, online-pelaamiseen, huijauksiin ja tiedonkeruuseen. Renkaan operaatiot ovat hyvin liikkuvaisia ja heidän fyysinen paikantamisensa on osoittautunut lähes mahdottomaksi. Syndikaatin johtajalla, Puhdistuksesta selviytyneellä Jong-Won Sungilla on tiettävästi hyvät välit Korealaisiin Jo-pok -jengeihin.

Komun'go Ring

Toinen kahdesta Yakuzan puhdistuksista selvinneistä renkaista on liittoutunut Salish-Shidhen salakuljettajien kanssa. Korealais-amerindialainen ryhmä välittää käytettyjä kyberosia, maagisia komponentteja ja aseita.

Chulsoon Gray-Wolf
Puoliksi amerindialainen renkaan johtaja
Aamun Musta Pilvi
Renkaan kakkosmies, shamaani
Choi-Kim
Chulsoonin veli

Triadit

Eighty-Eights

[Information not available]

Octagon

Vahvasti Hong Kongiin sidoksissa oleva triadi on vahvistunut yakuza- ja mafiasotien ajoistaan huomattavasti. Tästä huolimatta Octagon on pysynyt varsin pienenä, keskittäen toimintansa Little Asian eteläosiin. Octagonin liiketoiminnan suurimmat osat ovat halvat aseet ja kiinasta tuodut opiaatit.

David Gao
Octagon-triadin johtaja, vaikkakin melko tehoton sellainen
Chen Kwan-Ti
Octagonin Suitsukemestari ja todellinen voima triadin takana

Yellow Lotus Triad

[Information not available]

Vori v Zakone

Venäjän vankiloista käsin operoiva vanha ja armoton järjestö, joka noudattaa omaa tiukkaa koodistoaan. Järjestö myy aseita ja informaatiota venäläisellä tehokkuudella. "Koodia seuraavia varkaita" vastaan asettuvat kokevat usein nopean ja raa'an lopun.

Alexander "Tuhoaja" Bilotkiy
Seattlen Tsaari
Mikael Vasiliev
Yksi Seattlen Vorin luutnanteista

SHOTOZUMI-RENGON KLAANIT
Fujiwara-gumi (New Orleans)
Hidenaga-gumi (Aztlan)
Karatsa-gumi (San Francisco)
Kenran-kai (Seattle)
Nagato Combine (New Jersey)
Naito-gumi (Denver)
Shigeda-gumi (Seattle)
Shotozumi-gumi (Portland, Seattle)
Toki-gumi (Manhattan)
Yamato-gumi (Denver)

Yakuza

Shotozumi-rengo

Watada-rengosta eronnut ja siten Japanin vallan alta itsenäiseksi eriytynyt, Pohjois- ja Etelä-Amerikan Yakuzaa hallitseva liittouma, johon kuuluu kymmenen klaania.

Shotozumi-gumi

Liittouman voimakkain klaani on monien mielestä Seattlen voimakkain syndikaatti.

Bisnekset

Shotozumi-gumi yhdistää nawabarinsa alueella, International Districtillä, Downtownissa ja Tacoman pohjoisosissa, perinteisen suojelubisneksen ja ekstensiivisen yhtiöiden kanssa tehdyn yhteistön erittäin laillisen oloiseksi bisnekseksi. Kumin palveluihin kuuluu erilaisia vapaa-ajan palveluita, vanhanmallisia pachintko-pelihalleja ja mah-jongg huoneita. Lisäksi kumilla on lukuisia laadukkaita seuralais- ja henkivartiontipalveluja, kuljetusyrityksiä ja rahanlainausfirmoja.

Oyabun Hanzo Shotozumi

Human male syndicate leader
Traditionalisti ja voimakas Vanhan Tien kannattaja. Johtaa Shotozumi-rengoa.

Keiko Shotozumi

Human female syndicate operative
Oyabun Hanzo Shotozumi tytär liikkui nuorempana varjoissa ja johtaa nykyisin gumin erityisoperaatioita. Hisho (Secretary) Sayuki Tashiro toimii Keiko-neidin avustajana.

Shategashira (Lietenant) Toru Ikeda (ihminen)

Human male syndicateman
Gumin ulkoisten operaatioiden shategashira. Tiukka ja laskelmoiva mies, joka ei helposti säikähdä ulkoisten toimijoiden kanssa kommunikoimisen vaarallisempia puolia.

Wakagashira-hosa (Underling) Senta Tenno (ihminen)

Voidin kontakti. Asiallinen ja osaava, mutta paineen alla aloitekyvytön bisnesmies.

Shigeda-gumi

Vapaampi klaani, joka hyväksyy joukkoonsa sekä puoliverisiä, naisia että metaihmisiä. On käynyt onnistuneesti sotaa sekä petturillista Nishidon-gumia, ,että Seoulpa Ringejä vastaan. Iso osa jäsenistä on nuoria ja agressiivisia Amerikassa syntyneitä yakuzoja, jotka seuraavat Uutta Tietä.

Bisnekset

Shigeda-gumin merkittävimpiä bisneksiä ovat erilaiset fyysiset ja virtuaaliset uhkapelipaikat, huumeet, BTl:t ja seuralaispalvelut, sekä Yakuzan tärkeimmät salakuljetusreitit. Kumi on hiljattain avannut uusia reittejä Kawaru-gumin kautta Vladivostokista ja Hawaiilta, sekä Nagato Combinen kautta New Jerseystä.

Kumin ydinalueita Seattlessa ovat Everett, Snohomish ja Auburn ja osat Tacoman satamaa.

Oyabun Takea Shigeda

Human male syndicate leader
Kunninanhimoinen ja mieleltään avoin oyabun, joka on puhunut melko suoraan Japanin vanhoillisuudesta ja Uuden Tien kulkemisesta.

Shingiin (Accountant) Nobuhiro Daisen

Human male syndicate negotiator
Gumin pääkirjanpitäjä ja mitä ilmeisimmin joidenkin taloudellisiin asioihin liittyvissä aluepoliittisissa kysymyksissä myön neuvottelija. Toi Araneukselle viestin alueiden palauttamisesta ja oli myös "neuvottelemassa" Saltairien kanssa tilanteesta.

Kenran-kai

[Briliant Association]
Ultraväkivaltaisia, konservatiivisia yakuzoja, jotka virittävät itseään pitkälle ja tekevät syndikaatin likaisempia töitä.

Kenran-kai on rakenteeltaan hieman erilainen, kuin muut kumit. Perusrakenne on varsin kevyt ja sen alla on aavistuksen solumaisesti olemassa oleviin joukkoihin tai heimoihin, jotka on nimetty Kenran-kaissa zokuiksi [group/tribe].

Buredo [Blade]

Elf male blade
Kenran-kain Shinju-zokun [Pearl-group] Kyodai [Big Brother].

Shuryo Chita [Hunting Cheetah]

Elf male hitter
Shinju-zokun kakkonen

Bisnekset

Silloin, kun Kenran-kai ei ole kolhimassa kalloja ja murtamassa polviluita rengon vihollisilta, he diilaavat chipeillä, kaappaavat lasteja ja kovistelevat suojelurahaa pienemmiltä jengeiltä. Ryhmittymä huolehtii myös Puyallupessa sijaitsevien Yakuzan alueiden turvallisuudesta, pääosin Lovelandin alueen trid-studioiden, strippibaarien ja uhkapelihuoneiden ympärillä.


Page last modified on 2018-08-07 18:19