NR / TulojaJaMenoja

Tuloja ja menoja

Kuudennessa maaimassa tuloerot ovat valtavia. Varjot eivät ole tähän mikään poikkeus. Pohjalla ryömivät madot tienaavat raatamalla summan, joka ei saa kovimpia runnereita vielä edes liikkeelle. Pelaajahahmot kulkevat näiden ääripäiden välissä, kuka missäkin. Alla olevien esimerkkien on tarkoitus auttaa pelaajia hahmottamaan missä kohtaa skaalaa oma hahmo liikkuu.

Alla on neljä esimerkkiä runnereiden tuloista ja menoista.

Meleg on pikkutekijä, joka repii elontaan kasaan taistellen lähes päivittäisiä ongelmia vastaan. Pohja ei ole kovin kaukana.

Valerie on huonossa jamassa oleva keskikastin runneri, joka joutuu tekemään enemmän duunia, kuin haluaisi. Vielä pari kuukautta sitten Valerie teki suurinpiirtein samaa tiliä hahmojen vapaa-aikamäärillä.

Serene on keskikastin yläpäässä toimiva menestyvä runneri, joka on varsin tyytyväinen elämäänsä. Lomaa voi pitää, kun haluaa ja rahaa on.

Ma´fan on prime runneri, joka nauttii valtavista eduista ja vapaa-ajasta, mutta tekee myös todella vaikeaa keikkaa ja elää lähes jatkuvasti jonkinlaisessa valmiustilassa.

Meleg

Runner Cred
1 – Runnerimaagi
Notoriety
2 – Arvaamaton, Criminal SINer

Tiimi: Pick Up Grouppeja

Pikkutekijöitä ja jengiläisiä

Tulot

Porukat, joissa Meleg liikkuu tekevät "runnerihommia" isommille jengeille ja kehittävät erilaisia huijaus ja ryöstösuunnitelmia, joiden kohteet ovat useimmiten matalan turvatason kauppoja ja asukkaita. Tiimit tekevät jakavat kaiken heti. Mitään kuluja ei koskaan korvata ja pitkän ajan hyödyt tavaran kasautumisesta menetetään. Käytännössä keikkakulut ja sairaalakulut nostavat menetykset 30%.

Meleg saa näillä "keikoilla" kuukaudessa 3000 ¥.

Meleg tekee satunnaista kovistelua punakäärmeelle ja diilaa siinä sivussa huumeita.

Punakäärmeen karisma (4) + kontaktit (2) + Melegin Intimidation (2) = 8 Meleg tekee huumeilla sivubisnestä +2 Meleg on alkanut pelottaa asiakkaita -1 Meleg tuntee kadut hyvin +1 Meleg ei ole kovin tehokas -1 Meleg ottaa isoja riskejä +3

Menot

Meleg asuu joko tuttujen nurkissa tai Spidereiden alueen rajalla olevassa purkutuomiolla jo hetken olleessa talossa. Lifestyleä nostaa muuta elintasoa suuremmat vaatehankinnat erilaisista lähteistä. Elinkustannukset ovat siten 8 LP:tä eli 1400 ¥. Jäljelle jää 4600 ¥.

Siitä menee

Paskassa jamassa olevalle narkkarille jää satanen kuussa omaan kivaan. Toisaalta Melege pystyy pitämään itsensä mömmöissä melkein 24/7, jos kaverit evät napsi välistä. Välillä koksun käyttö pysyy paremmin kurissa, joten rahaa saattaa olla johonkin muuhunkin, mutta se ei ole kovin usein.

Valerie

Runner Cred
4 – Ammattimainen, Hyvä jätkä, Johtaa ryhmää, Vanha kasvo
Runner Notoriety
2 – Etsitty, Vihollisia
Fuck Ups
Vituttanut fiksereitä

Tiimi: Viisikärki

Keskikastin tiimi Tekee keskivkovaa yhtiökeikkaa, kuljetuksia, saattueita, vatijointia pienen ja ryhmän iskuja

Tulot

Viisikärki on tällä hetkellä melko huonossa huudossa. Muutaman hieman sotkuisesti menneen, vaikkakin onnistuneen keikan jälkeen Henriksonille tehty keikka meni pahasti pieleen ja Viisikärki mokasi vielä homman jälkisiivouksenkin. Huhujen mukaan hommaan liittyy vielä jotain muukin.

Saa tällä ketkellä juuri ja juuri jotain järkevää keikkaa, kun kovasti etsii ja raata ja tienaa niillä n. 75 K/kk. Valerie tekee keikkaa huomattavasti enemmän, kun Dawnrazorin tyypit. Melkein kaikki vastaantuleva otetaan ja hommia kalastelemalla kalastellaan.

Tiimi laittaa keikkakassaan 10% ja kulut pyörivät säästeliään johtajan käsissä n. 20%. Keikkakassaan menevä summa on suhteellisen pieni. Viisikärjen porukka maksaa aika paljon kulujaan itse, koska kukaan ei halua olla vastuussa Mercuryn sekoiluista. Viisikärki ei toimi läheskään aina täydellä kokoonpanolla. Useimmiten pottia on jakamassa vain neljä henkilöä.

Valerie tienaa tiiminsä kuukausittaisista keikoista, n. 12 500 tonnia.

Lisäksi Valerie tekee Travisille satunnaisia hommia.

Valerie tienaa normaalina kuukautena siis n. 17 000 ¥.

Menot

Säästäväinen sotilas elää melko vaatimattomasti keskitasoisessa pikkuluukussa, Everetissä. Turvallisuuteen on panostettu, mutta ruoka ja muut mukavuudet eivät ole mikään prioriteeti, joten keksiarvo pysyy tasan 15 LP:n middle lifestylessä ja maksaa siten 5000 ¥/kk. Valerie pitää yllä myös Puyallupessa sijaitsevaa turvataloa. Ulospäin Todella paska turvatalo TM on paranneltu sisältä 10 LP:seen- ja maksaa siis 2000 ¥/kk. Valerielle jää muulun elämiseen n. 10 000 ¥/kk

Siitä menee

Erlaiseeen lifestylen ja kulujen ulkopuoliseen bilettämiseen ja harrastamiseen jää 4500 ¥/kk. Vaikka Valeriella menee tällä hetkellä keskikastin runneriksi aika huonosti, jää hänelle yliäääriästä kuussa melkein normaalin medium lifestylen verran.

Serene

Runner Cred
5 – Ammattimainen, Hoitaa keikkansa, Luotettava, Pätevä, Tuholaistorjuja
Notoriety
2 – Tappaja, Criminal SINner

Tiimi: Piispa & Co.

Keskikastin yläpäässä toimiva tiimi Tekee yhtiökeikkaa, kovan tason kuljetuksia, saattueita, pitkiä tiedusteluja ja pienen ryhmän taktisia iskuja

 • Runner Cred +1, Vanha tiimi
 • Notoriety +1, AAA-yhteyksiä

Tulot

Piispan porukka tekee suurinpiirtein yhden ison tai muutaman keskitason yläpään keikan kuukaudessa. Tiimi laittaa omaan keikkakassaansa 25% kaikista tuloista. Kovemman tason tiiminä keskimääräiset kulut ovat myös hieman Dawnrazorin kuluja isommat, mutta keikkojen koko vähentää suhteellista hintaa, joten keikkakulut kulkevat keskimäärin samassa 25% Dawnrazorin kanssa. Piispan tiimi tienaa kuussa n. 250 000. Lukuun sisältyy jatkuvaa tuloa tuovia valmiusvelvoitteita.

Serenen tiimillä menee varsin hyvin, mutta tiimin tekemä keikka on jo niin kovaa, että siitä huonosti mennyt keikka saattaa tulla todella kalliiksi ja aiheuttaa viikkojen pakoilun maan alla.

Serene tienaa tiiminsä kuukausittaisista keikoista, n. 31 000 tonnia.

Lisäksi Serene tekee Renolle satunnaisia hommia.

 • Renon charisma (4) + Connection (4) + Serenene Infilttration 4 = 12
 • Serene hoodaa -1
 • Tekee myös merch-hommmia +2
 • Total – 13 noppaa eli 4,3 hittiä
 • Runner Cred 5 - Notoriety 2x0,5 + magic bonus 1 = 5 -- 2500 ¥/hit
 • Keskimääräisenä kuukautena serene tekee siis 10 800 sivutuloja.

Serene tienaa normaalina kuukautena siis n. 42 000 ¥.

Menot

Nuori adepti pitää yllä paria eri kämppää, joissa bunkata. Tacomassa olevalla middle class alueella oleva koti 18 LP:hen boostattu Middle life style maksaa 8000 ¥/kk ja Mongolia Bluffilla oleva pieni bileluksuskämppä maksaa 9000 ¥/kk. Lisäksi tiimillä on lomapaikka tyynellä merellä, jonka 20 LP:stä Seren maksaa oman osuutensa.2,500 kuussa. Koska Piispan tiimin 25% keikkakassaan kuuluu lähes kaikki kulut jää Serenelle varsin mukavan elämäntyylin jälkeen vielä 24 000 ¥ kuussa kaikkeen muuhun.

Siitä menee

 • 2000 ¥/kk TraumaTeam Goldin ylläpitämiseen
 • 4000 ¥/kk identiteettien ja varmistussuunnitelmien ylläpitämiseen
 • 10 000 ¥/kk säästöön, jotta voi olla joka vuosi yhden neljäsosan tekemättä ollenkaan töitä
 • 8000 ¥/kk kaikeinlaiseen ylimääräiseen kivaan, kuten matkusteluun bilettämiseen, prätkiin, vuorikiipeilyyn yms.

Jos Sereneä huvittaa ostaa vauhtiprätkä kivoilla karkeilla, voi hän päättä jättää yhden “lomakuukauden” väliin ja ostaa sen heti. Samoin jättämällä sivutulot joltain kuulta kokonaan pois menettää ainoastaan yhden kuun lomasäästöt ja pitää vapaata kaikki teamin keikkojen välisen ajan.

Ma'fan

 • Todella pätevä soluttautuja
 • Fyysinen adepti
Runner Cred
7 – AAA-runner, Ammattimainen, Hoitaa keikkansa, Kansainvälinen, Kontaktoitunut, Luotettava, Pätevä
Notoriety
2 – Criminal SINner, Selviytyjä

Tiimi: Keikkakohtainen

Jokaiselle isole keikalle kootaan tiimi luotettavista, kokeneista runnereista.

Tulot ja menot

Jos erityistä rahantarvetta ei ole, niin Ma'fan tekee keskimäärin yhden ison keikan parissa kuukaudessa ja tienaa sellaisesta ehkä n. 50 000 ¥/kk.

Ma'fan tekee satunnaisia pienempiä töitä koville fikseleille ympäri maailmaa ja on osallisena muutamissa jatkuvasti tuottavissa varjoprojekteissa. Sivutulojen hankkimispooli pyörii parinkymmenen nopan paikkeilla.

Kuukausittaiset tulot ovat siis jossain 80 000 ¥ tienoilla.

Ma'fan pitää turvatolonsa (LP 11) lisäksi yllä luksusluokan kattohuoneistoa (24 LP) ja elää yläluokkaisen runnerin elämää. Elinkustannukset ovat siis 2,600 ¥ + 40, 000 ¥ eli 42,600 ¥/kk.

Kaikkeen muuhun jää siten melkein toiset 40 000 ¥. Ja pienikin virhe keikalla voi olla kohtalokas.


Page last modified on 2010-07-12 00:56