Missä muurit suojelevat valtiasta

Desnus 8. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Teleportaatio kiidätti Pettyneet petturin kammiosta Kuolliden holvien eteiseen. Vain todettaaksen, että eteiskammion vahdit oli surmattu. Maagin privaatin huonen ulkopuolelta, syvemmältä kammioista kuului taistelun melskettä. Punaiset Mantikset olivat hiipineet vastarinnan pesään, surmaten kymmenkunta vastarintataistelijaa, mukana vartioston komentaja Cressida Kroft sekä Pharasman paladiini Joramein Antekuist. Pettyneiden äkillinen saapuminen kuitenkin käänsi tappion, nopeasti tiukaksi taisteluksi jossa väkevä magia, pommien räjähdykset ja Suden käsissä pitelemätön Serithiel leikkasi ja surmasi tieltään Mantikset - Serithielin mielestä selvästi kuningattaren tukijat! Ruumiita makasi pitkin poikin kolmea salia, mutta Mantisten johtajatar Kayltanya sekä inqvisiittori Koriantu oli surmattu, kuten myös kymmenen vähäisempää salamurhaajaaa. Toisaalta vastarinta oli kokenut karvaita menetyksiä, ja piilopaikka ei ollut enää suojassa! Acolyyttien ja vastarinnan siivotessa kuolleita, Cressidan ruumis suojattiin kalmaantumiselta. Tämän jäljiltä löydettiin myös muistiinpanot viime aikaisista sattumuksista kuninkaallisen linnan ympäristössä, ja tahoista jotka oli pysäytettävä jotta tikarihammaskruunu kuningatar Ileosan kurkkuun päästäisiin kiinni.

Sitten paikalle ryntäsivät Randall ja Zeeva - harmaiden neitojen prikaati oli marrsinut Vihreällä marketille vaatien kuningattaren vastarinnasta syytettyjä tuomiolle kuninkaalliseen linnaan. Randall taisteli vain hetken, kunnes päätti ylivoiman edessä paeta. Hippogriff menetettiin ja nuori pari pakeni vain täpärästi kiitos ylivoimaisen paikallistuntemuksensa Etelä kortteleista. Pian joukkoon liittyi myös eteerinen äitihahmo Zellara, traagisena ja herkkänä. Hän ehdotti sisaren tyttärelleen Milezzalle viimeistä harrow kurttien lukua. Ennustus kertoi lukemattomia synkkiä tekijöitä, tyhjästä valtaistuimesta ja rakhasoista menneisyydessä. Nykyhetki paljasti tylysti sen, että kuningatar ei ollut vetäytynyt, vaan uudelleen järjestänyt puolustuksensa. Tulevaisuus nähtiin tornadon tavoin kaoottisena ja väkivaltaisena. Myös wanhat uhat uhkasivat palata haudoistaaan. Ennustuksen loppuessa, Zellara katsoi ylös kuin läpi tunnelin katon, sanoen "Jotain pahaa tapahtuu ulkona." Majik lähti tiedustelemaan pitkin synkkiä tunneleita, Zellaran toivottaessa rakkauden täyteiset toivotukset menestykseen ja Korvosan lopulliseen vapauttamiseen Ileosan ikeestä, sekä kenties viimeisen halaukseen sukunsa uudelle ennustajamestarille.

Majik toi ulkoa vavisuttavan uutisen, valtava musta lohikäärme karteli Harmaiden korttelien, eli hautausmaan yllä jokin kirkas selässään. Aikansa jahkattuaan ja buffattuaan Pettyneet siirtyivät ulos, osasto motivoituneita vastarintataistelijoita perässään. Kirkaassa illassa, selvisi että Harmaiden neitojen osaston olivat siirtyneet Pahrasman temppelille, vahvistettuna spektaakkelimaisella ratsastajalla valtavan happoa sylkevän mustan lohikäärmeen selässä. Kyseessä ei voinut olla kuin Sabina Merrin, kuningattaren suojelija! Pettyneet hiipivät ja leijuivat lähemmäs, kun musta lohikäärme huomasi yli-inhimillisesti saartajien lähestyvän. Alkoi taisto jossa Zarmangarof niminen lohikäärme kuvajaisineen oli Beshan piina, vaikka Sabrina ei päässyt aivan legendaarisena miekkamestarina iholle kiinni. Lohikäärmeen happojoki poltti kerran, mutta pahempaa jälkeä teki väkevä pelonaura - joka sai sekä Milezzan että Majikin pauloihinsa. Zeran ennätti palauttaa Milezzan järkiinsä, mutta Majik pakeni yli hautakumpujen lentäen vauhkona länteen. Besha ei onnistunut vakavasti ohittamaan Zarmagarofin peilikuvia, mutta erityisesti Milezzan toistuvat ketjusalamat olivat vaarallisia, verottaen niin ratsastajaa kuin ratsuakin pahasti. Harmaiden neitojen miekkaneidot tunkeutuivat sisään Pharasman temppeliin, mutta Pharasmiitit Zeranin avustuksella olivat voitokkaita vain pienin tappioin. Harmaiden neitojen jousittaret ampuivat paremmalla ja huonommalla menestyksellä Pettyneitä aina kun nämä erhtyivät näkyviin. Susi pelastettiin hurjan ratsukon iskuilta Zeranin äkkiparannuksella, Sabrina tippui pehmeästi leijuen Suden tappavan iskun jälkeen, Serithielin riemuitessa! Zarmangarof nyt selvästi suuttuneena Milezzaan salamoihin, hylkäsi Suden höykytyksen ja vapautti uuden happovirran. Milezza kesti sen kiitos happosuojauksen, teleporttasi pois lohikäärmeen lukuisten murhaavien ulokkaiden luota ja surmasi jättimäisen pedon vielä viimeisellä massasalamalla. Jäljellä olevat harmaiden neitojen osastot muskattiin ja päivän kääntyessä iltaan kuningattaren offensiivi oli lyöty - moni merkittävä tukija surmattuna..

The others

 • Boule - varkaiden neuvoston, tahi Cerulean Councilin yllättävä nokkamies. Haluaa tukea vastarintaa omassa ahdingossaan mahtavin
 • Cora Crandon - Vartioston kapteeni, aiempi palveluspaikka Wanhassa Korvosassa
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Eodred Arabasti II - kohtuu pidetty nuoriin naisiin menevä Korvosan kuningas. Kuolema oli järkytys koko kaupungille.
 • Glorio Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, raamikkaampi sekä diplomaattisempi puolisko
 • Grau Soldado - vartioston kapteeni, joka sortui viinaan vastuiden paineessa. Palveluksessa
 • Ileosa Arabasti - nuori kokematon kungatar, jonka hintelän pinnan alla asuu arvaamaton peto. Ehkä kuninkaan kuolema ei ollutkaan onneton sattuma?
 • Ishani Dhatri - uuttera Abadarin pappioppilas, joka työskentelee kovasti Punaisen Hunnun pysäyttämiseksi
 • Joramein Antekuist - Abadarin temppelin raskaasti haarniskoitu vartiokapteeni. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Kayltanya - Punaisten Mantisten johtajatar, säkenöivine sapeleineen. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Kazavon - Ustavalainen sotalordi joka ajoi örkit Belkzeniin ja jonka Scarwall linnoituksessa alkoivat sitten hirmuteot. Tosi sininen lohikäärme jonka Mandraivus surmasi, mutta jonka osat elävät edelleen
 • Keppira D'Bear - wanhin Pharasman papitar Korvossa. Vastarinnan suojelija ja harmaan viisas johtatar
 • Koriantu - Punaisten Mantisten aasimar inqvisiittori Korvosassa, oka Cinnabarin nahassa. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Laori Vaus - Zon-kuthoniitti, jonka herkkä ja iloinen mieli, sekä poikkeukselliset taidot ovat yllätys raadollisessa uskonnossa
 • Mandraivus - myyttinen sankari historista, joka Serithtial miekkoineen surmasi pahan sotaloordi Kazavonin Scarwellissä
 • Marcus Thalassinus Endrin - vangittu, murrettu ja nöyryytetty, mutta taas se mies josta rautainen Sable Companyn komentaja tunnettiin vankeudenkin jälkeen
 • Meliya/Vimanda/Amanda Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, kauniimpi sekä väkevämpi puolisko. Rakasasha itsekin!
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
 • Obastalar Perthios, charmikkasti varttunut Pharasman suurpappi ja assistettinsa Joran
 • Rolth Lamm - Gaedrenin ainoa tunnettu poika. Avainrengasmurhaaja ja nykyinen nekromantikko. Surmattiin Siunatun neidon parantolan alla, Urgothoan Punaisen usvan laboratoriossa.
 • Sabina Merrin - Harmaiden Neitojen komentaja, ja kuningattaren henkilökohtainen vartija ja kenties myös rakastaja. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Tayce ja Brienne Soldado - Graun veljen leski ja tytär. Tytär oli yksi ensimmäisistä Punaisen Hunnun uhreista Polun Päässä
 • Telmayne Fire-Eyes - pitkä ja raamikas nainen, kaljuksi leikattu shoanti-shamaani Skaldwoodissa.
 • Togomor - bloat maagi mystisestä Kaer Magasta. Ileosan valitsema uusi seneschal
 • Trinia Sabor - kuninkaan murhasta lavastettu vaaleaverikkö ihmisnainen, maalari mutta entinen katu- ja shingleslapsi. Valemestaus kuningattaren toimesta surmasi jonkun toisen? Turvassa jossain Harsessa
 • Tuhannenluuta - skoan heimon shamaani ja rauhanneuvottelija Korvosassa. Menetettyään veljen pojan, menetti samalla uskonsa diplomatiaan ja palannut klaaninsa maille jossa shoanti sankarit lepäävät ikuista unta.
 • Zarmangarof - Wanha musta lohikäärme. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Zeeva Foxglove - varisialaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Kenties Randalin erityinen ystävätär.
 • Zellara Esmeralda - Onneton ennustaja, mutta nyt Korvosan puolustaja entiteettinä Esmeraldan suvun ennustuskorteissa.
 • Zenobia Zenderholm - aiemmin kunnioitettu Abidarin uskollinen ja Korvosan tuomari, nyt kuitenkin Urgothoan seuraaja vailla ruumiin jäseniä, kouluttamassa uusia harmaita neitoja
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!
 • Verik Vancaskerkin - vartioston tuntemattomasta syystä jättänyt kapteeni. Vapautettiin, kun 57 Punaisen hunnun uhria täytyi siirtää Siunatusta Neidosta aamuyön tunteina.

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped