Kaupunki Punahunnun alla

Gozran 6. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Vencarlon akatemian ja kodin todettiin olevan tyhjä arpa, eikä pientä arkkua ollut järkeä rikkoa sen sisällön paljastamiseksi. Kierros lähitaloissa ei paljastanut paljoa, useimmat talot pimenivät ensimmäisen koputuksen jälkeen ja viimeisestä talosta tavoitettu vanha pariskunta oli niin järkytyksisään, että tuntui muistelevan vuosikymmeniä wanhoja kohtaamisia kenties Vencarlon kanssa. Suunnattiin Viamion Suudelmaan, köyhään varisialaiskommuuniin aivan Sillanedustan ulkopuolella. Unirutto näytti silmin nähden tavoittelevan jo rakennusta.

Viamolle saapuminen oli ystävällinen, vaikka ullakon katto aikoinankin romautettiin. Sen jälkeen tehdyt antoisat vastapalvelukset olivat ainakin vanhojen rouvien hyvässä muistissa. Kankea matriarkka Tsura lupasi laittaa lapsensa selvittämään Vencarlon olin paikkaa kaduilla. Samalla hän toivoi ihmettä, että joku onnistuisi pysäyttämään uniroton ennen se asettumista asuntolaan. Keittäjätär Esmeralda tarjosi kaalisoppaa ja Tsuran ottopoika Tamas kiipesi Milezzan syliin ja sai syödä ahnaasti Suden lautasellisen.

Uniruton selvitystä päätettiin jatkaa lady Carringtonin luota, tälle ei edes oltu esitelty Myralta anastettua hopeista mystistä uniavainta. LAdyn talon edustalle oli noussut telttakylä, kuulemma tämä pystyi ainoana tarjoamaan turvatut yöunet ja monet olivat paenneet tämän hoteisiin. Ladyn palvelija Meynard saattoi Pettyneet pian lähes toivottomaksi käyneen ladyn divaanin äärelle, jonka seläkkeellä baku nukkui. Kun avain esiteltiin lady sähköistyi ja vaati saada sen käsiinsä tutkittavaksi. Pitkän tutkiskelun ja mditaation jälkeen lady alkoi kirjoittaa merkillä kokemaansa:1) Moses Greeley ojentamassa avainta Myra Lombrosolle merenalaisessa katedraalissa 2) Frell poimimassa avaimen ja ikiaikaisen kirjan huoneessa joka oli räjähtänyt voimakkaan rituaalin aikaansaamana 3) Nahum Galigaro ja muita kultisteja samassa hallissa yrittäen ja epäonnistune paeta lattiiaan syntynyttä pyörrettä itse synkkään uneen, avaimen tippuessa tomen kanssa lattialle 4) Nahum tutkimassa kirjastossaan avainta ja ikiaikaista opusta 5) Nahum ja kultistit avaamassa kellarin luukkua, vapauttaen unohdotut painajaiset. Lisäksi Carringthon saa seuraavat näyt, 1) opuksen nimi on Paginarum lethargica, 2) sen ja avaimen haltija voi yrittää avata turvallisen käytävän unimaailmaan 3) Viimeiset Barvasin pojat piileskelevät Rook's Roost nimisessä shiver luolassa, kenties opus hallussaan..

Pettyneet lähtevät oitis shiverluolaan, joka on vain parin korttelin päässä. Sen ovimiehet saavat normaalin 5 kultapalan taksan ja tie sisälle on selvä. Sisällä on järkyttävä shiver ja muu huumausaine tuoksu, joka lyö Randallin lähes polvilleen. Paikalla on pari tusinaa asiakasta isossa salissa, hyvin raukeina nauttimassa palveluksista ja pehmeistä unista. Paikan esimies on selkeästi iäkäs vudrani mies turbaanissaan Asnaan Sharoosh, joka puhuteltaessa on huomattavan jännittynyt. Pienellä Suden murahduksella hän paljastaa Frellin kuolleen täällä, nauttiessaan shiveriä viereisessä pienessä yksityiskammiossa. Harmaa ruumis heitettiin takapiha sioille, mutta se jotenkin pentele katosi sieltä! Kun Barvasin pojista aletaan puhua tämä mene vielä vaikeammaksi, jännittynesti katsoen takakäytävään ja sen yhtä suljettua ovea. Pettyneiden marssiessa sinne Asnaan voimattomasti vaatii Pettyneitä poistumaan ja tämän pettäessä lähtien hakemaan ovimiehiä. Milezza koputtaa lukitun huoneen oveen, mutta sisällä on todella hiljaista. Majik ei saa tiiirikoillaan hyvin käytettyä lukkoa taipumaan tahtoonsa. Kun Asnaan ja ovimiehet lopulta saapuvat, Susi lyö jo oven halki.

Takaa löytyy iso kammio, sen keskellä on hydradaemonin päällä vahvistettu shiverin keitin, josta lähtee letkuilla annostus huoneen sivuille, jossa on kymmenen tuolia, joista seitsemän päällä harmaa ruumis, joiden kaikkien kurkku on avattu korvasta korvaan. Keskelle salia on keräätynyt huomattava määrä verta lammikoksi. Asnaan yrittää selittää, että hupsis Barvasin pojat olivatkin varanneet tämän kammion, mutta raatojen ja veren näkeminen saa tämän pyörtymään. Vartijat toteavat nähneensä oman porukasta jalkeilla vielä aamulla, sus siunatkoon mikä sotku! Sotkulla on pahat mielessä, sillä veri ja uniusva rakentavat siitä hydradaemon päisen veriusva golemin. Golem on hyvin yksinkertainen, ja likistää Randallin äärimmäisen väkivaltaisesti kainaloonsa. Susi kumauttaa sitä melkoisesti onnenkantamoisella, kun Zeran loitsii Randallin lipsahtamaan ulos painista. Majik päästyään olennon tehostetusta uniusvasta onnistuu pamauttamaan sitä pommilla. Nyt painissa onkin jo Susi, joka irvistäen tiputtaa tyttärensä.. miekkansa maahan ja hurjalla keihään pistolle lopulta tuhoaa tämän unen ja veren luomuksen!

 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Madame Carrington, liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Moses Greeley Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro, Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped