Hullu druidi sai maistaa hehkuvan kuumaksi taikomaansa lekavasaraa.
Esipeli varsinaiseen Adventure Pathiin. Perustuu moduleihin TC1 ja W1.

Tapahtumat

Ulkona sataa lujaa. Tällainen myöhäisen kesän sade pakottaa etsimään suojaa sisältä. Ties vaikka tulisi samanlaista raetta mukanaan kuin viime viikolla - siinä rytäkässä hajosi ukkoslyhtyjäkin. Olen Jokull, hauska tutustua! Tosta öykkäristä ovella ei kannata välittää, sen nimi on muuten Mihe. Se tulee siitä että sillä ei ole kulmakarvoja ja uudet asiakkaat sanoo sille mihe sun kulmakarvat on menny. Ei kyllä kannata lausua sitä nimeä äijän itsensä kuullen. Se poltti naamansa vasten kääpiöiden kaasuahjon piippua jossain katutappelussa. Tämä paikka on Meriturskan Puurotupa, eli Metukka, ellette sattuneet huomaamaan kylttiä. Jos ihmettelette miksi saitte Miheltä tyhjän kupin, se johtuu siitä että puuro loppui vartti sitten kun sade alkoi. Yleensä täällä on Middleportin halvinta ruokaa eikä täällä saa turpiinsa, yleensä. Te näytätte kyllä siltä että pystytte pitämään huolta itsestänne? Ette taida olla täältä kotoisin? Kuulkaa, jos suostutte kuuntelemaan ehdotustani tarjoan teille mukavamman yösijan ja puurolla täytetyt kupilliset.

Erastil 15. vuonna 4708 AR. (heinäkuun 15.)

Jokull, Karbos, Sherana ja Ulwar tapaavat Riddleportissa sattuessaan etsimään suojaa rankkasateelta samasta juottolasta. Ulfenilaisten soturien avuksi joutunut Jokull pyytää seikkailuun varustautuneita, uusia ystäviään mukaan matkalle pohjoiseen.

Lainahevosten avulla matka käy joutuin ja illaksi ehditään Velashu Uplands Inniin. Matka kohti Linnorm Kingsien maita jatkuu aamulla, vastassa tiellä vesikauhuisia koiria jotka leikkivät muutama tunti sitten surmatun hobgoblinin ruumiilla. Sherana löytää tienposkesta maagisen tikarin, johon on kirjoitettu tuntemattomalla kielellä Brightflame.

Keskipäivän aikaan, Ulwarin rukoushetken päätteeksi metsikköön pysähtynyt seurue huomaa olevansa villiruusupensaiden ympäröimä. Ruusupensaista alkaa kuulua pirumaista kikatusta ja nuolet kaatavat Jargerin. Seikkailijat huomaavat olevansa puunkaarnanaamareilla naamioituneiden goblinien ja heidän druidijohtajansa ympäröimiä. Kaikki haavoittuvat, mutta Sarenraen armosta taistelu voitetaan. Seth ja Jarger haluavat palata Velashu Uplands Inniin.

Ulfenilaiset vetäytyvät omiin oloihinsa, muut jäävät majatalon saliin. Ulwar käy avaamassa keskustelua toisen paikalla olevan seikkailijaryhmän kanssa, mutta hyvin aikomuksin aloitettu kommunikaatio päätyy riitaan Brightflamesta, joka käydään nyrkein ja painiottein. Ulwar potkaisee goblin-taikuria kriittiseen paikkaan, josta goblin menettää malttinsa ja alkaa lausua loitsusanoja. Kapakkatappelu huudetaan poikki ennenkuin loitsut alkavat lentää, mutta liian myöhään: majatalon omistaja tarttuu Sheranaan, sivullinen haltiasamooja Kaerishiel tarttuu Karbosiin, läpipääsemätön sumu täyttää salin ja hässäkässä öljylamppu kaatuu ja aiheuttaa tulipalon. Asiakkaat ryntäävät ulos.

Ostler, majatalon omistaja pyytää Kaerishielia neutraaliksi selvittelijäksi. Molemmat seikkailijaryhmät suljetaan arestiin. Kahden tunnin kuluttua Kaerishiel puhuttelee Ulwaria, Karbosia, Jokullia ja Sheranaa tuuletetussa salissa. Professori Krane, cyphermage, menetti tulipalossa korvaamattoman arvokkaan reliikin, jota hän oli tutkinut majatalon salissa. Krane ehdottaa vaihtoehtoa 40 vuoden vankeudelle: Mieranin metsästä on löydettävissä tuhoutuneen reliikin aikalaisjäänteitä, jotka saamalla Krane voisi jatkaa tutkimustaan. Kaerishiel hyväksyy omalta osaltaan ehdotuksen ja lupaa luovuttaa Brightflamen sille seikkailijaryhmälle, joka ensin palauttaa professori Kranen kaipaamat reliikit. Samalla selviää, että toinen seikkailijaryhmä on lähtenyt kohti Mieranin metsään jo tunti sitten.

Ulfenilaisten hevosia lainaamalla seurue kiirehtii kohti Mieranin metsää. Matka on pitkä ja koska ne toiset ovat matkalla jalan, Ulwar ja kumppanit ohittavat kilpailevan seikkailijaryhmän kolmen tunnin ratsastamisen jälkeen. Päivän päätteeksi pysähtyvät kuitenkin lepäämään ("ei täällä pimeällä mitään nää"), yön aikana ratsastajien etumatka menetetään ja seuraavan päivän aikana toinen seikkailijaryhmä nähdään vilaukselta juuri heidän astuessaan sisälle Mieranin metsään.

Ulwar väistää täpärästi hänelle viritetyn ansan heti metsän laidan sisällä. Etsinnän kohteena olevat kivipaadet löydetään ja hiidenkiviä ympäröivä villiintynyt kuristajaviinipensas voitetaan. Sherana kiipeää hiidenkivien päälle ja miehet seuraavat esitystä mielellään. Hiidenkivien päältä löytyy kaksi taikaesinettä.

Paikat ja NPCt

Palkkiot

  • Masterwork breastplate, with faint aura <- parhaassa tallessa Karbosin päällä? Laerlorn
  • Ring, silver, aaltokoristein, with faint aura
  • 164 gp

Palaute ja jälkipelit

Kiitos pelaajille, oli oikein miellyttävä pelisessio. Roolipelaamisen osuus oli vahva, josta erityisesti pidän. Jokullin puolesta rooliin eläytyminen oli vähän ontuvaa mutta muut olivat kaikki hienosti mukana! Pari hauskaa letkautusta: Karbos: "Mä en ymmärrä sua, phyit!"; Ulwar "En hätkähdä kuolleista, olivat he sitten eläviä tai kuolleita"; Sherana "Täällä on liejua, iyh!".

Kitisin tumblaamisesta ja olin väärässä, pahoittelut Laerlorn. Muistelin tätä kommenttia, joka tosiaan koskee vain ruudun läpi kulkemista. mvp

Lähdetään siitä että sääntö erimielisyydet saa ilmaista ja ne on onneksi tarkastettavissa netissä, jos ei session aikana niin ainakin ajan kanssa myöhemmin. PJ langettaa tuomion session aikana (olenko se minä [yhdenmukainen linja kampanjassa] vai kyseistä sessiota vetävä PJ [vastuullinen-PJ pysyy omalla mukavuusalueellaan]), niin sitä voidaan pohtia. Oma sääntöni on että pelaajan luovuutta pitää kannustaa ja jos olet epävarma pelaajan näkemys voittaa. Jos toteat että pelaajaa bluffaa tai yrittää käyttää sinua hyväksi voit aina sanoa "ei", tai järjestää ukkosen seuraavalla pelikerralla;). NoneTaken. Laerlorn

Jaetaanko 164 gp Ulwarin, Karbosin, Sheranan ja Jokullin kesken siten että jokainen saa lisätä 41 gp omaan rahapussukkaan? Lisäksi Herolabs-kysymys aiheesta Keskustelussa. mvp

Lainaus sähköpostikeskustelusta: Minulla oli ihan sama kauhukuva kun metsään lähdin kolmen archerin perään, että kun "lockaan" kaksi lähitaisteluun. Ensimmäiset kaksi ottavat 5ft taakse ja full flurry perään ja kolmas saa iloisesti ampua kuin nalli kalliolle ulos meleestä jätettyä neitiä (vielä äsken olisin voinut käyttä muita gobliineja lihakilpenä (-4 to hit to melee combat ja ehkä vielä -4 soft coverista). Jos 5ft provookkaa, niin olisin edes saanut sen yhden sivalluksen vaivastani että onnistuin pääsemään jousiampujien iholle.

Sheranalle jännittävä paikka tietenkin kohdata samalla kertaa kolme niinkin mystistä vastustajaa kuin kaarnanaamiot olivat, mutta pelko 5 ft step -säännön käyttämisestä oli tällä kertaa turha. Goblinit eivät voineet ottaa 5 ft steppejä koska seisoivat metsikössä. :) mvp

Palautetta pyydettiin, joten sitä myös jaetaan:

  • alun larp osuus oli hauska ja piristävä. Jotakin minkä varmasti muistaa pitkään. Se kyllä myös osoitti kuinka rajoittuneet näyttelijän lahjamme ovat. Eläytyminen on mielestäni helpompaa tunnetasolla ja useimmiten vielä epäsuoraan kerrottaessa. Kuitenkin aina rajojensa ja uuden kokeileminen on tervetullutta. Hyvä hyvä!
  • session aikana minuun iski pari lore asiaa ("Varisian Kuningas" ja "40v tuomio"), mutta osa PJ:nä ja maailman tuntijana muuten kuin pelaajahahmon kautta en halunnut kyseenalaistaa ja haastaa PJ:tä perustelemaan. Mvp:llä kuitenkin oli pätevät perustelut kun asiat keskustelimme jälkikäteen, mutta ne jäivät vähän hampaankoloon session aikana. Tämä haaste tulee varmasti muillekin osa-PJ:llä tutuksi kampanjan aikana, mutta kyllähän se kommunikaatio on paras lääke.
  • session tahti oli aika kova, antaisin pelaajille enemmän vastuuta vetää/ työntää ryhmää eteenpäin.
  • ruusupensaskäytävän taistelu oli hieno ja tarpeeksi haastava. Onneksi käveltiin pistettynä, vuotavana ja hengittävinä siitä ulos *phew*
  • Ulwar pelaa esimerkillistä spasifistia! Ja tekee kuitenkin muuta kuin nenän kaivuuta pääosan ajasta Laerlorn
Tarkoitus ei ollut sekoittaa Varisian kuningasta taustatarinaan poliittisena voimana, vaan minä tahansa resurssirikkaana ukkelina. Yhtä hyvin kyseessä olisi voinut olla Alkenstarin pormestari. Kiva että propit kelpasivat, larp kuulostaa vielä vähän liian raa'alta näihin seikkailuihin. Ulwarin rauhanomainen lähestyminen ongelmiin on järkevän miehen toimintaa :) mvp

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped