Jätinnyrkki, jossa Mokmurian jättien armeijaa kokoaa

Rova 3. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Starvalin rapuilla, taisto jättejä vastaan oli voitettu - vaivoin. Olivat jo lumoajattaret punoneet uuden ansan. Sävelmä vei Zledurkkia ja Lehteä kohti vastapäistä pientä hallia ja näkymätöntä lumoajatarsta. Samalla tasutalta syöksyi parvi harpy sotalintuja keskelle Viattomien hajanaisia rivistöjä. Rufus kesti iskut vain vaivoin. Valerien ikävät apinat ilmestyivät Zledurkin, Lehden ja Hukan jalkoihin, pakottaen nämä järkiinsä.Zledurkin osalta apinat kuitenkin käänsivät vastan ja puolörkki alkoi kakomaan lohduttomasti. Harpyjä vilisi myös ilmassa, sataen nuolia ympäriinsä. Kuningatar harpy kannusti joukkojaan ja yritti turmioloitsuilla aiheuttaa pysyvää sokeutta! Niistä selvittiin, kunnes ei enää selvitty - Lyrieen iskeytyi kolme nuolta taivaalta, viimeinen rumasti takaraivoon vieden neidon maahan thassilonialaisille rapuille. Rufus tästä tuskastui ja surmasi häntä piirittäneen harpyn ja toisenkin. Kiitos Lehden siunauksen, Zledurk saatiin lopultakin voimiinsa ja järkiiinsä, tämä lennähtikin heti katokselle haastamaan kuningatar harpyä. Nyt harpyjen rintama alkoi karista, sotalinnut tippuivat oikealla ja vasemmalla - kuningatar lopetti kannustuslaulunsa ja pakeni sulat läiskien yli alhaalla olevan autioituneen kaupungin, käyttäen suojana sen torneja. Taisto oli ohi, ilta pimennyt ja Lyrie menehtynyt..

Lyrien ruumista siunasi kuitenkin Thassilonianaikainen riipus, riipus jonka Rufus oli aiemmin poiminut riimujätin harteilta ruumiin luhistuessa miltei katastrofaalisin seurauksin. Ympäristö tutkittiin, vammat paikattiin miten taidettiin ja Lyrie käärittiin jäteiltä löytyneeseen semi puhtaaseen kankaaseen. Taivallettiin ylös jätinrappuja surullisessa ruumis saatossa. Valerian magia loitsi rappujen huipulle, kivenheiton niistä sivuun pienen astraalisen majan, jonka sisältä saattoi tähtitaivasta ja jättien kulkua seurata huomaamattomasti. Vahdiksi jäi lohduton Rufus, jolle tähtitaivaan, sekä yksinäisen nuotion jossain pohjoisilla Malgoarian vuoriston Storvalin mittakaavassa mitättömillä rinteillä, piti seuraa kylmä mutta pehmeänä pysyvän rakastajan ruumiis. Rufus herätti Lehden vartioon vasta aamun valjetessa, sekavana suruisena ja läpiväsyneenä. Lehden vartio paljasti huimat maisemat, Rautahuiput ylhäälläSTorvalilla ja erityisen tarkka silmäily jotain ihmeellistä pinnoitetta toisen Karzougin patsaan massiivisilla hartioilla, Storval rappujen juurella. Valerien tai Zledurkin silmät eivät paljastaneet enempää, joten lentoloitsun taitava puolörkki lähti tekemään tutkimusta.

Patsaan hartioilla paljastui olevan alue ulosteen töhrimää törkyä ja sammalikkoa. Päänhupun takaa löytyi salakammio kahdessa kerroksessa. Alakerroksessa oli puolentusinaa punkkaa ja ylempänä osin valaistu vaikeasti noustava sali. Näillä tiedoilla haettiin loppuporukka mukaan. Rufus joka oli nukkunut tuskin pari tuntia, oli järkyttävä näky ja soperrus harpyjen pesistä sai Lehden poistamaan väsymyksen loitsuin, ainakin hetkeksi. Päätettiin siis matkata raput alas, Rufuksen kiivetessä hämmentävän varmasti miltei mahdottoman tehtävän patsaan hartioille - vielä kaksi knotitettua köysikieppiä harteillaan. Muut kiipesivät ylös ilman ongelmia. Nyt pääsaleista varmistui vajaan kymmenen harpyn sotkuinen pesä. Yläkammioissa oli selvästi aarteita ryövätystä karavaanista, mutta vain pari unohtunutta aarretta jäljellä kuin sivuun sysättynä. Rufuksen verikosto vesittyi paenneen harpyn ilmeiseen puutteeseen, mutta väsyneessä miehessä oli kiukkua kuitenkin vandalisoimaan kuningatar harpyn huomattavan tukevaa pesää. Alakammiossa Zledurkin törylle turta nenä ja pimeässä kiiltävät silmät, paljastivat poikkeuksellisen ikävän ryönäkasan syvyyksistä ihastuttavan hienon nuoliviinin.

Vandalismia ja muutamaa ryöstettyä arvoesinettä lukuunottamatta kosto käi vajaaksi, mutta harpyjen kuningatar selvästi oli ymmärtänyt voimasuhteiden kääntyneen.. toistaiseksi. Kavuttiin alas, ja raput ylös. Kun Rufuksen viimeinen silmäys alas vihantiin alamaihin paljasti pölypilvien nousevan kuivasta polunpohjasta, kuin lähestyen eilisiltaiselta nuotiolta.. Storvalin rappuja. Pilvien koosta ja välimatkasta johtuen, oli syytä olettaa että sieltä saapui hevosia.. tai jotain jättimaista. Päätettiin että jättien jälkien jäljittämisen sojaan kuvialle Storvalin tasangolle, majoittua, turvata Rufukselle lepoa ja valmistella Lyrien henkiinherätystä reincarnate magialla Lehden uudesta repertuaarista Myrianan innoittamana, varsinkin kun Rufukselta löytyi ylenpalttisen arvokas öljy jota magia vaatisi..

NPC:t

 • Barl Luunmurskaaja - Kivijätti, joka ajoi Kreeg ogret Rannickiin! Necromaseri, joka pakeni muinaisten herrojen katon aukon kautta.. mainitsi isännäkseen Mokmurianin
 • Cesten Orlandi - Konnanselänlautan Turtles Parlor tavernan isäntä, pisnesmies
 • Hevonen - Konnunselänlautan Haukan heimoinen shoanti, tarkka tallinsa hevosista ja normaalisti tarkka myös sanomisistaan..
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Lamatar Boyden - Mustasulkien vakaa komentaja, joka tuntui kuitenkin kadonneen sopivasti hetkenä kun ogren valtasivat Fort Rannickin. Myrianan mukaan mies raahattiin ogrejen matkaan pohjoiseen. Myriannan julman surun kiron murruttua, recarnoitiin sammakkomieheksi ja uudeksi Whitewillon vartijaksi.
 • Lord-mayor Grobaras - Magnimari pyylevä pormestari, hedonisti ja wahvasti omaan tulkintaansa luottava ylimys
 • Lyrie Akenja - Thassiloania expertti, kenties kerran Nualian palkollinen, mutta nyt erityisesti Rufuksen uskottu nainen. Kuoli Storvalin thassilonian aikaisilla rapuilla harpyjen nuolisateeseen.
 • Maelin Shreed - Konnunselänlautan jo iäkäs mutta aina tunnollinen pormestari ja Erastilin pyhitetty
 • Musta Magga - Ikiaikainen lonkerohirviö, Lamashthun siunattu joka uinui Storval syvänteessä. Nyt jossain Savijärven huomattavasti pienemmissä altaissa.. loukkaantuneena ja katkerana Konnunselänlautan nöyryytyksestä
 • Myriana - Komentaja Lamatarin mielitietty, nymphi valtiatar Valkopajukon-suolla. Revitty kappaleiksi, Lamatarin silmien edessä ogrejen raahatessa miehen mukaansa. Suon kirouksen lähde ja Lamatarin jäänteiden palautuksen jälkeen suinasi Lamatarin uuteen elämään sekä Valerian inspiraation ikuiseksi kohteeksi, kunnes katosi tyhjyyteen vapaana.
 • Shalelu Andosana - Hiekkasärkän korpien haltia puolustaja. Lähti mukaan Fort Rannickin takaisinvaltaukseen, isäpuoli Jakardros taka-ajatuksenaan
 • Teraktinus - Jättien partion johtaja, joka lähestyy Hiekkasärkkää raidaus ja mystinen objekti mielessään
 • Valanni Krinst - Lord-mayor Grobaraksen liiankin etevä oikea käsi. Liikuttaja ja toteuttaja

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ds35UJxAXMaV_ObMdbcV3O65mETraRoMIGpKp64o6J4/edit#gid=1777022411

Holdings

 • Kaijitsu manor and three servants for a year (500gp paid)
 • Shadowmist and three standard horses at Arvensoar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped