Jotain taustamateriaalia

Kävijöitä julkaisupäivänä

Käytännössä tämä on tärkein Lokin mittareista: se näyttää paljonko liikennettä tuli kunkin julkaistun artikkelin julkaisupäivänä. Artikkeleista on siivottu pois kaikki aiheeseen "Loki" postatut meta-artikkelit.

Mittari osoittaa hyvin kiinnostavien ja vähemmän kiinnostavien artikkelien välisen eron. Siitä voidaan tulkita mitkä kirjoittajat tai aiheet tuottavat todennäköisesti tulevaisuudessakin suuren volyymin kävijöitä. Kiinnostavat artikkelit tuovat yli 70 kävijää ja epäkiinnostavat alle 40.

  • Realistinen tavoite: 70 käyntiä / uusi artikkeli
  • Mimimitavoite: 45 käyntiä / uusi artikkeli

Rullaava seitsämän päivän keskiarvo

Tulkittaessa tätä käyrää on syytä huomioida alla oleva uusien julkaisujen päivien kävijämäärä. Käytännössä kävijöitä on 5-15 päivinä joina ei tule uusia julkaisuja. Kävijämäärät suvantokohdissa kuitenkin näyttävät laskevan myös huonosti menestyneiden julkaisujen välissä - joten tämä rullaava seitsämän päivän arvo on suhteellisen hyvä mittari yleisestä kävijävolyymistä.

Vaikka esim. joulunalusaika vaikuttaa mittariin merkittävästi - se toimii hyvänä mittarina sivuston kiinnostavuuden trendistä. Alustavasti voidaan mittarin perusteella spekuloida, että epäkiinnostavat jutut vaikuttavat kokonaiskiinnostavuuteen muutaman viikon ajan (pidempään kuin 7 päivän keskiarvo tasaa arvoja).

  • Realistinen tavoite: ~30 kävijää per päivä
  • Mimimitavoite: ~20 kävijää per päivä

Suosituimmat sivut

Suosituimmat sivut toimivat oivana esimerkkinä materiaalista - jollaisen julkaiseminen kannattaa. On syytä huomata, että jatkuvat juttusarjat - joiden ensimmäinen artikkeli on tässä listalla, ovat pääsääntöisesti kaikkien juttujensa osalta yli 55 klubissa julkaisupäivän käynneissä (vtp-i, erään pelisuunnittelijan...).

  • Realistinen tavoite: yksi artikkeli yli 250 käyntiä
  • Mimimitavoite: yksi artikkeli yli 200 käyntiä

Kommentoiduimmat jutut

JuttuKommentteja 8.1.2013
Roolipelin julkaiseminen17
NENÄMARATONIN KESKIYÖN ROOLIPELI12
PT&T – HELSINKI TAMPERE ALL NIGHT LONG8
PT&T / STALKER FARP: MESIKIELET8
STORY GAMES SEATTLE7
Norjan Knutepunkt 2013 hakee virheitä ja mokia6
VTP-I: Ääni syvyyksistä6
EPICONISTA JÄI KÄTEEN ARIS6
VTP-I: Musiikkipeli5
Vuosi 2012 pakettiin5

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped