Säännöt

Pelin sääntöinä käytetään kevyesti muokattuja Vampire: The Masquerade -sääntöjä (White Wolf 1991 1st edition; 1992 2nd edition; 1999 revised edition). Sääntöjen applikaatio on kevyt ja pääosin pelaajille näkymätön. Jollei toisin mainita, säännöistä käytetään revised editionin muotoa (olennaiset ero 1st ja 2nd editioniin noppapoolien jaossa ja veren käytössä, pienempiä eroja opeissa).

Hahmonluonti

Konsepti

Valitse hahmollesi konsepti, luonne ja käytös. Konseptilla ei ole sääntömekaanista vaikutusta. Luonne määrittää hahmosi persoonan. Käytös on hahmon naamio; se miltä hän vaikuttaa ulospäin. Hahmon luonteen pelaamisesta voi saada takaisin käytettyä tahdonvoimaa. Hahmon klaani on Tremere.

Attribuutit ja taidot

Jaa hahmosi attribuuttikategorioihin 7, 5 ja 3 pistettä. Nelonen on suurin mahdollinen ja ykkönen vaatii perusteluja.

Jaa hahmosi taitokategorioihin 13, 9 ja 5 pistettä. Kolmonen on suurin mahdollinen. Hahmon taidot tulee perustella hahmon taustatarinassa.

Edut

Jaa kolme pistettä hahmosi klaanioppeihin Auspex, Dominate ja Thaumaturgy. Kakkonen on suurin mahdollinen. Ensimmäinen Thaumaturgyn polku on automaattisesti Path of Blood. Muita polkuja ei ole mahdollista ottaa tässä vaiheessa hahmonluontia.

Jaa viisi pistettä hahmosi taustoihin. Kolme on suurin mahdollinen. Taustat tulee perustella hahmon taustatarinassa. Liittolaiset, kontaktit, mentorit, jne. tulee luoda. Vaikutusvalta tai status, mikäli Chicagoa koskien, tulee perustella hyvin.

Hahmot voivat kerätä taustapisteensä yhteen ja sijoittaa ne yhteistaustaan Kappeli. Viisi käytettyä pistettä nostaa kappelin tasoa yhdellä ja määrittelee kappelin sekä maagisia että mundaaneja resursseja. Kappelin taso ei voi olla yli kolme (15 pistettä).

Jaa hahmosi hyveisiin seitsemän pistettä. Nelonen on suurin mahdollinen.

Viimeistely

Kirjaa hahmon tahdonvoima, inhimillisyys ja veri.

Käytä 15 freebie-pistettä attribuutteihin, taitoihin tai oppeihin. Freebie-pisteillä on mahdollista nostaa attribuutteja maksimissaan vitoseen, taitoja maksimissaan neloseen ja oppeja maksimissaan kolmoseen. Voit myös ostaa uusia Thaumaturgy-polkuja ja rituaaleja hintaan 1/rituaalin taso, kuitenkin maksimissaan kaksi kertaa pisteet Thaumaturgy-poluissa yhteensä. Freebie-pisteillä voi ostaa ostaa myös ulkoklaanioppeja, mutta nämä tulee perustella hahmon taustassa.

Normaalisäännöistä poiketen Freebie-pisteillä ei voi ostaa lisää hyveitä, tahdonvoimaa tai taustoja.

Veri

Vampyyri käyttää veripisteen heräämiseen joka toinen ilta normaalin 1/ilta sijaan.

Vampyyri voi metsästäessään ottaa maksimissaan kolme verta ihmiseltä ilman, että tämä tarvitsee sairaalahoitoa (Injured). Seitsemän verta menettänyt ihminen on tajuton, tarvitsee sairaalahoitoa ja on vaarassa mennä koomaan (Incapacitated). Verimäärä saattaa kuitenkin vaihdella tapauskohtaisesti pelinjohtajan päätöksellä, esim. ihmisen iän ja fyysisen kunnon mukaan.

Vampyyri voi parantaa saamiaan vammoja verellä ainoastaan ollessaan levossa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped