Kahleet

"In this hole lives the wicked king." - David Berkowitz

Kampanjan kahdeksas pelikerta, johon osallistuivat kolme pelaajista. Hahmot ovat:

  • Asrael, haltia (Samuli)
  • Chlwch, taistelija (Mattias)
  • Grace, taistelija (Helmi)
  • Berthold, temppeliritari (Mattias)

Tarina

Chlwch ja Grace löytävät Asraelin odottamasta heitä Ravengrossa. Tilannepäivityksen jälkeen aletaan suunnitella toista retkeä Harrowstonen vankilalle.

Seikkailijat päättävät tutkia ensimmäisellä retkellä tutkimatta jääneen vankilanjohtajan talon vankilan pihamaalla. Talosta ei löydy juuri mitään merkittävää tai arvokasta, mutta putoaminen läpimätien portaiden läpi talon kellariin on katkaista Gracen niskan. Kellarissa asustelevat rotat eivät ole tunkeilusta hyvillään, vaan puolustavat aggressiivisesti pesäpaikkaansa. Chlwchin viskaama öljylamppu onnistuu paitsi käristämään rottia myös sytyttämään koko rakennuksen tuleen. Pikainen perääntyminen osoittautuu tarpeelliseksi.

Grace jätetään Bertin kanssa lepäilemään yhteen vankilanmuurin torneista, kun Chlwch ja Asrael, sekä remmiin liittynyt räätälintytär Lora palaavat vankilan sisätiloihin. Vankilan ompelimossa seikkailijat kohtaavat Vesoriannan aaveen, joka ensin luulee seikkailijoita uusiksi vartijoiksi. Pian selviää, että ilmeisesti vangit onnistuivat valtaamaan koko vankilan ennen kuin se syttyi tuleen. Vesorianna lukittiin syystä tai toisesta ompeluhuoneeseen, jonne hän menehtyi. Vesorianna kertoo myös nähneensä jokin aika sitten kaapuihin pukeutuneita miehiä, jotka murhasivat Lorrimorin kuvausta vastaavan miehen. Kaapumiehet myös kaiversivat jotain vankilan kivijalkaan. Kivijalasta löytyykin mystisen näköisiä riimuja, joiden tarkoitusperä jää vielä toistaiseksi hämärän peittoon.

Seuraavassa huoneessa, vankilan pesutuvassa, seikkailijoiden kimppuun käy riivattu pakkopaita. Chlwch kaatuu taistelussa, pakkopaidan kuoliaaksi kuristamana. Asrael ja Lora onnistuvat lopulta päihittämään murhanhimoisen palttoon.

Paluu Ravengrohun ja hautajaiset ovat jälleen edessä. Hautauksen jälkeisissä ryyppäjäisissä Asrael kaataa sänkyyn erään kylän metsästäjistä vaimon, ja joutuu pakenemaan housut kintuissa toisen kerroksen ikkunasta. Herooinen pako muuttuu kompuroinnin seurauksena lähes fataaliksi, mutta onneksi humalainen Grace ja pappiskokelas, nyt Temppeliritariksi ylennetty Bert ehtivät hätiin. Seuraa hullunkurista säntäilyä ja toikkarointia.

Joitain päiviä kuluu Gracen toipuessa kolhuistaan ja Asraelin tutkiessa Lorrimorin salatieteitä käsitteleviä kirjoja. Mitään olennaista ei kuitenkaan löydy.

Reilua viikkoa myöhemmin seikkailijat lähtevät kolmannelle retkelleen Harrowstoneen vankilaan. Asraelin vihastuttama metsästäjä Edgar, hänen veljensä Alan ja kolmas, vielä nimettömäksi jäänyt miekkonen kuitenkin seuraavat heitä, verityö mielessään. Seikkailijat perääntyvät vankilan sisätiloihin ja jallittavat metsästäjät huoneeseen, jossa Chlwch kohtasi riivatut poltinraudat. Kuten arvata saattaa, miesten hermo pettää heidän kohdatessaan yliluonnollisen. Vankilan tutkimista päästään jatkamaan ilman häiriötekijöitä. Joitain huoneita myöhemmin kuitenkin törmätään aggressiiviseen harmaaseen sienirihmastoon, jonka syövyttäviä hyökkäyksiä seikkailijat joutuvat pakenemaan ulos vankilasta.

Purku

Ei mulla sitten muuta. Oli hauskaa. ;) -Navdi

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped