Testamentti

"I must go in, the fog is rising." - last words of Emily Dickinson, poet, d. 1886

Kampanjan neljäs pelikerta, johon osallistuivat kolme pelaajista. Hahmot ovat:

  • Grigori, taistelija (Mattias)
  • Franciscus, Desnan temppeliritari (Samuli)
  • Harriet, spesialisti (Helmi)

Tarina

Lorrimorin testamentinlukuun osallistuivat Neuvosmies Hearthmount, Lorrimorin tytär Kendra, sekä seikkailijat. Lorrimor jätti koko omaisuutensa tyttärelleen. Seikkailijoille hänellä oli kaksi erikoista pyyntöä. Ensimmäinen oli ottaa haltuun Lorrimorin vaaralliset salatieteitä ja kultteja käsittelevät kirjat, ja toimittaa nämä Lepistadtin yliopistoon. Toinen pyyntö oli viipyä Ravengrossa vielä kuukauden päivät ja auttaa Kendraa laittamaan asiansa kuntoon, oli hänen toiveensa sitten myydä Lorrimorin talo tai asettua itse taloksi.

Lorrimorin kirjojen joukossa oleva päiväkirja kertoo hänen tutkimuksistaan liittyen Kuiskausten Tienä tunnettuun kulttiin ja Ravengron lähistöllä sijaitsevaan Harrowstonen vankilaan. Muut kirjat käsittelevät Urgathoan ja Zon-Kuthonin pahansuopia kultteja, tähtien välisessä pimeydessä eläviä muukalaisolentoja ja abominaatioita ja muita kauhistuttavia aiheita. Tittelillä Sisäänpäinkatsovan Silmän Veljeskunta varustettu kirja on lukittu skarabeeta muistuttavalla lukolla, johon ei ole avainta.

Lorrimorin kirjastosta löytyy lisää kirjoja aiheista maan ja taivaan välillä, sekä salahuone, josta löytyy alkemisia työkaluja, pöytä, johon on ruuvattu kahleet, kaappi, jossa on aseita ja muita varusteita, sekä vaatepuu jossa riippuu pitkä mantteli, leveälierinen hattu ja hopeinen riipus, jossa on Pharasman symboli ja riimukaiverrusta. Kylällä liikkuvat huhut joiden mukaan Lorrimor oli kuolleidenmanaaja tuntuvat saavan vahvistusta.

Professorin jäämistön tutkimiminen keskeytyy, kun Lorrimorin koti saa vieraakseen toisen rahanlainaamo Silkkukukkaron omistajista, joka penää kadoksissa olleen lähetyksensä perään. Kyseinen paketti matkusti samassa vaunukyydissä kuin seikkailijat, ja on sittemmin joutunut teille tietymättömille (ts. seikkailijoiden haltuun). Rahanlainaajan asenne ja hänen lupaamansa palautuspalkkion koko saa seikkailijat epäilemään kirstussa olevan jotain hyvinkin arvokasta. Loppuilta kuluukin sitten kirstua auki tiirikoiden.

Kirstusta löytyy platinaharkkoja, Tales of the Throaty Mermaid -niminen pornografinen kirjanen, sekä sinetöity kirje. Kirjan kuvituksen ja kuvatekstien arvellaan olevan jonkinlaista kiristysmateriaalia. Tästä seikkailijat loikkaavat johtopäätökseen, että rahanlainaaja on kiristäjäringin pomomiehiä, jolle ryppyilystä pääsee uinumaan kalojen kanssa. Kirstu sisältöineen päätetään kiltisti palauttaa omistajalleen...

Purku

Kaikenlaiseen säätöön kului siinä määrin aikaa, ettei semmoista "perinteistä" dunskausta päästy harrastamaan oikein ollenkaan. Pelisessio muistutti oikeastaan enemmän Call of Cthulhua. Tämä ei missään nimessä ole huono juttu, onpahan vaan huomionarvoista. Lorrimorin kuolemaan liittyvä mysteeri syvenee pikkuhiljaa.

LotFP:n kokemuspistemekaniikka on perinteinen kullasta expaa, ja huomattiin tämän aiheuttavan tasonnousuongelmia pelissä, jossa ei aktiivisesti kahmita kultaa koko aikaa, vaan tehdään myös muuta, kuten tutkimustyötä ja hahmointeraktiota. Tähän pitäisi keksiä jokin vaihtoehtoinen mekaniikka, esimerkiksi etappisuoritus-expalkkio tai vastaava. Pitää pohdiskella. -Navdi

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped