Jäätyneiden Varjojen johtajat

Prologi

Seikkailijat aloittivat edellisenä iltana Korpinpesän valtaamisen löytääkseen niin Ulf Gormundin, Suishenin kuin myös vastauksia siihen miksi Huurajuoksijat ovat niin kovasti heittämässä heille kapuloita rattaisiin. Aamu sarastaa, seikkailijat ja Spivey lähtevät takaisin Korpinpesään kun taas Lute Haggersly, eilen pelastettu kauppias, jää vahtimaan hevosia.

Punarintaisen korpin hyökkäys

Seikkailijat kiipeävät linnakkeen portaita ylös, odottaen ja tietäen etteivät he tule pääsemään suoraa takaisin alakertaan nukutun yön jälkeen. Epäilyt saavat vahvistuksen kun ovi on taas teljetty kiinni. Nazrakin kantaman muurinmurtajan avulla seikkailijat saavat oven kaadettua, paljastaen sen takana olevan salin. Salissa heitä odottaa viisi korstoa, osa samoja kuin eilen piestyt sekä punarintainen korppi, joka raakkuu yleiskielellä hyökkäyskäskyn.

Seikkailijat jäävät puolustamaan oven suuta, osittain siksi ettei miesylivoima pääse yllättämään heitä missään vaiheessa. Kuitenkin korpin paikalle kutsumat ilmaelementtaalit pakottavat seikkailijat liikkeelle. Halla käyttää hiisipäällikkö Gutwaldilta löydettyjä eläimensurma-nuolia linnun tappamiseen, ajaen tätä kauemmaksi ovista. Korppi heittelee seikkailijoita tulella ja myäs koittaa käristää Hallan kuumentamalla tämän haarniskan. Kuitenkin seikkailijat kukistavat korstot sekä elementtaalit, korppi loitsii sumun itsensä ympärille ja seikkailijat jäävät odottamaan mitä tapahtuu. Titos näkee sumuisen linnun pakenevan katon lävitse, taistelu on päättynyt.

Halla varmistaa vielä, että korstoissa oli myös uusia tulokkaita eiliseltä. Seikkailijat suuntaavat alakertaan.

Dojon puolustajat

Seikkailijoilta jäi edellisellä kertaa tutkimatta ovi ennen maanalaista puroa ja peikkoja joten Nazrakin johtamina he suuntaavat tälle ovelle. Oven takaa löytyy lampi, johon maan pinnalla oleva puro laskeutuu pienenä vesiputoksena. Lammen vastakkaisella puolella on ovi, joka saadaan auki. Oven takan on pieni huone, jossa on juomavesikaivo. Halla huomaa kaivosta heijastuvan hieman valoa ja päättää vilkaista, huomaten kaivoon juuttuneen miekan näköisen esineen. Seikkailijoiden mukana oleva Spivey noutaa miekan kaivosta, paljastaen miekan samankaltaiseksi kuin Nazrakin miekka. Hetken pohdinnan jälkeen seikkailijat säpsähtävät kuullessaan töyäkeän ääneen moittivan heitä. Pian ääni kuuluu uudestaan ja paljastuu, että miekka, Suishen, kykynee puhumaan! Miekka kysyy, ovatko seikkailijat todella Amatatsun suojelijoita, sillä hän aistii tälläisen heistä. Seikkailijat vastaavat myöntävästi, Nazrak ottaa miekan kantoonsa, laittaen sen reppuunsa talteen.

Seikkailijat suuntaavat kohti peikkojen pesää sekä ovea josta he eivät jatkaneet eteenpäin. Peikot ovat edelleen kuolleita, mikä on hyvä merkki. Oven takaa löytyy treenisali, dojo, jonka seinät on koristeltu kankailla joihin on kirjailtu tieniksi taistelu- ja puhdistusmisriittejä. Pian seikkailijoiden kimppuun hyökätään! Katonrajassa heitä vaanii kolme ihmishahmoa, jotka aloittavat hyökkäyksensä ukkoskivillä, tämän jälkeen lentää keihäitä kunnes lopulta valkoisiin kaapuihin pukeutuneet hahmot hyökkäävät. Titos sekä Spivey kuuroutuvat ukkoskivien takia, tämä hieman haittaa yhteistoimintaa mutta urhea taistelu alkaa.

Viholliset ovat aseettoman taistelun harjoittajia, osaten tyrmätä kohteensa hetkellisesti mikä osoittautuu erityisen ikäväksi taidoksi seikkailijoiden kannalta. Loppujen lopuksi munkeilla ei ole juuri mahdollisuuksia seikkailijoita vastaan, kuitenkin viimeisen kaatuessa ylhäältä tasanteelta lennähtää tulisia heittotähtiä Nazrakiin, yllättäen tämän täysin. Vihollinen on nainen, pukeutunut mustaan ninja-asuun. Hetken vihollinen pysyttelee tavoittamattomissa kunnes tiputtautuu alas ja aloittaa hyökkäyksensä. Titos ja Halla ovat erityisesti hänen kohteensa, taitava vihollinen pysyy myös liikkeessä, koittaen välttää piiritetyksi tulemisen. Vihollinen laittaa kovasti vastaan mutta lopulta ylivoima on sille liikaa, nainen kaatuu tajuttomana lattialle.

Seikkailijat eivät tapa naista vaan sitovat tämän talteen. Tämän jälkeen he odottelevat ukkoskiven vaikutuksen päättymistä ja etsivät reittiä eteenpäin. Lopulta Halla löytää salaoven, joka tarjoaa tien eteenpäin, yhä alemmas maan alle. Matkalla löydetään laboratorion ja asunnon yhdistelmä, jossa on paljon keskeneräisiä arkaanisia tavaroita. Seikkailijat jättävät huoneen omaan arvoonsa ja jatkavat alemmaksi.

Riimuloitsijan tappio

Alakerrasta löydetään vartiotuvallinen kummia olentoja, vajaa kymmenen zombia sekä kummallinen peikon ja keijun ristisiitos, jotka yllättyvät seikkailijoita pahemman kerran! Taistelu alkaa nopeasti, sekasikiö pakenee salaoven kautta. Nazrak niittää zombeja kuin heinää, Hallan ja Titoksen avustamana, kunnes zombit on lyöty maahan. Sekasikiö ilmestyy paikalle, koittaen polttaa Hallaa happosäteellä, epäonnistuen siinä. Tämän jälkeen olento loitsii seikkailijoiden ja itsensä väliin kuopan. Kaikki seikkailijat koittavat päästä lyöntietäisyydelle kun sekasikiö päättää suunnata kuopan toiselle puolella ja loitsia uuden kuopan, näin sulkien seikkailijat 10 jalan levyiseen käytävään. Hallalle ja erityisesti Titokselle tälläisen kuopan ylittäminene i ole temppu tai mikään mutta Nazrak sen sijaan tipahtaa kuoppaan.

Taistelu muuttuu hitaaksi hivuttamiseksi, Halla ja Titos mätkivät vihollista minkä kerkiävät ja Nazrak joutuu odottamaan toimettomana kuopan pohjalla. Titos ja Halla saavat loitsijan kuitenkin liikkumaan ja kun Nazrak vihdoin vapautuu kuopasta loitsun päättyessä, on loitsija suoraa hänen rynnäkkölinjallaan. Sekasikiö ei ole pitkään elävien kirjoissa, Nazrakin terä leikkaa tappavasti.

Vartiotuvan vierestä löytyy aarrekammio, jonka tuliansa on melkein polttaa Titoksen hengiltä tämän astuessa sisään. Kammiosta löytyy paljon myytävää, tavallista tavaraa sekä koriste-esineitä. Halla löytää yhdestä arkusta selvästi seikkailijan varusteita, veikaten näiden olevan Ulfin tavarat. Ne otetaan kantoon, muu tavara noudetaan myöhemmin vaikka koko karavaanin voimin.

Thorborg Silverskorr, Jäätyneiden Varjojen johtaja

Seikkailijat suuntaavat yhä alemmaksi, tullen komeasti koristeltujen tuplaovien luokse. Ovien takaa löytyy sali, jossa on parvekkeita ja pieni lampi johon sama maanalainen puro laskee pienenä vesiputouksena. Salissa on myös vaalea tukkainen nainen, kauniissa ulffennaisen asussaan sekä kolme mustaan pukeutunutta ninjaa. Nainen esittelee itsensä Thorborg Silverskorriksi, seikkailijat vaativat selitystä ja Ulf Gormundin vapauttamista. Nainen livahtaa sermin taakse kertoen, että vaihtaa sopivampaa vaatetta päälleen. Pian kuitenkin yhdelle parvekkeelle ilmestyy punaihoinen, suuri kokoinen, hieman jättiä muistuttava hirviä joka ampuu Nazrakia suurella jousellaan. Ninjat käyvät myös hyökkäykseen jätin karjuessa: "Te ette koskaan pakene Jäätyneiden Varjojen otteesta, te kuolette täällä samoin kuin se viimeinen Amatatsu kuolee Kalsgardissa!"

Taistelun tilanne on epäreilu, jättimaagi (Halla tunnistaa olennon jättimaagiksi, hengeksi joka on vallannut kuolleen jätin ruumiin itselleen) ampuu heitä parvekkeelta jonne kenelläkään heistä ei ole mahdollisuutta päästä. Ninjat eivät tarjoa varsin suurta vastusta, tämän myös jättimaagi huomaa ja jäädyttää alaisensa yrittäessään jäädyttää seikkailijat. Titos kiipeää ylös ahdistamaan vihollista mutta tämä lennähtää vain toiselle puolella huonetta olevalle parvekkeelle, jatkaen ampumista. Ilman Spiveytä seikkailijat olisivat pulassa, ulkopuolisen loitsut pitävät heitä pystyssä. Titos kiipeää uudestaan parvekkeelle ja nyt jättimaagille riittää. Tämä vaihtaa jousensa nuijaan ja takoo Titoksen tajuttomaksi, lennähtäen alas kohtaamaan loput seikkailijat.

Spivey parantaa Titoksen taas tajuihinsa, nuorukainen ottaa esille ninjoilta löydetyn katoamis-juoman ja valmistautuu yllättämään jättimaagin. Alhaalla Halla ja Nazrak ottavat kovasti yhteen vihollisen kanssa, jolla on kuitenkin helppo työ jaella iskuva molempiin. Kuitenkin vastarinta on kovaa ja molemmat soturit saavat iskuja osumaan viholliseen. TItoksen näkymättömänä suorittama loikka jätin selkään epäonnistuu pahasti, jättäen hänet lyöntietäisyydelle. Jopa Spivey liittyy lähitaisteluun auttamaan tovereitaan pienillä tähtiveitsillään. Nazrakin repussa lepäävä Suishen ehdottaa Nazrakille, että tämä käyttää häntä tämän onin kukistamiseen. Nazrak silpaisee terävästi Suishenilla leikaten suuren haavan tämän vatsan tietämille jonka miekka polttaa liekeillään kiinni, estäen jättiä parantamasta itseään. Taistelu päättyy, seikkailijat huokaisevat helpotuksesta.

Epilogi: Ulf Gormund

Seikkailijat löytävät vankilna, josta he vapauttavat talvensuden (Halla hieman vastustelee ajatusta mutta ei estele) ja löytävät Ulfin. Nopeasti he vapauttavat hänet ja kertovat tilanteesta, erityisesti Nazrak näyttää luottavan ulffeniin, kertoen paljon karavaanista ja sen jäsenistä matkalla kohti Kalsgardia. Jättimaagin sanat siitä, että karavaani on vaarassa sai seikkailijat suuntaamaan nopeasti kohti Kalsgardia.

Noin puolessa välissä matkaa he törmäävät karavaaniin, joka on jättänyt Kalsgardin hetkellisesti taakseen. Shalelu ja muut kerotvat hyökkäyksestä karavaanin kimppuun, hyökkääjien tarkoitus oli kaapata Ameiko mukaansa. Karavaani leiriytyy ja on esittelyjen aika, Ulf tutustuu karavaaniin ja he häneen. Myös Ukshakka on mukana, Ulfin ja varki naisen välillä on lämmin kohtaaminen. Yön laskeutuessa myös Suishen esitellään Ameikolle, jota miekka tervehtii Amatatsu suvun perillisenä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped