Vääristynyt pagoda

Aika: 10. Gozran

Prologi

Seikkailijat tutkivat Kuihtuneiden Kukkien Pagodaa ja pienien erimielisyyksien jälkeen suuntasivat maan alle tutkimaan sieltä löytynyttä linnoitusta. Isohiidet sekä mäkijättiläiset olivat viholliset, joita seikkailijat kukistivat ennen paluutaan Miyaron luokse leiriin. Viimeisinpänä oli kukistettu Sika-Shogun, jonka tornista reitti jatkuisi eteenpäin.

Unet ja pelastus

Seikkailijoista jokainen näkee yöllä merkillistä unta, jonka takana ei voi olla muu kuin Henkien Metsän myyttinen ainutlaatuisuus. Unissa seikkailijat oppivat jotain uutta, saavat vihjeitä tulevasta tai kuulevat menneisyyden ääniä sisällään. Aamusta he ovat hieman hämillään, Halla jopa ehdottaa pagodan yläosien tutkimista mutta Titos pitää huolen siitä, että skaldi pysyy eilen "päätetyssä" suunnitelmassa. Syötyään seikkailijat lähtevät takaisin pagodalle.

Miyaro antaa Nazrakille viuhkan mukaan maan alle. Samurai on kummissaan, kunnes Miayro näyttää mitä viuhkalla voi tehdä: lähettää viestin liittolaiselle muutaman mailin sisällä. Nazrak kiittää lahjasta ja saa kuulla, että Miyaro oli hyvin yllättynyt tavasta jolla seikkailijat ratkoivat eilisen tilanteen tiikerin kanssa, joten hän päätti palkita heidät. Nazrak ottaa lahjan vastaan kunnioituksen kanssa.

Paluu kuopalle käy helposti, tällä kertaa araneat eivät käy hyökkäykseen. Halla ja Titos virittävät köyden ja Nazrakin heittokoukun muurin ylittämistä varten, jotta heidän ei tarvitse tuhlata loitsuja. Nazrak käy katsomassa eilen näkemiään ruumiita ja tajuaa, että kaksi niistä on todella elossa! Spiveyn kanssa hän pelastaa nämä kaksi kituvaa vankia ja kaksi muuta seikkailijaa saapuu paikalle ihmettelemään. Vapautetut tianilaiset kertovat joutuneensa isohiisien vangiksi jonkin aikaa sitten ja ovat kestäneet melkoista kidutusta sinä aikana. Seikkailijat jättävät heille ruokaa, vettä sekä valoa ja lupaavat palata heidän luokseen. Heitä varoitetaan isohiisien julmuudesta, linnake on kuulemma heidän.

Viikinkirynnäkkö pagodaan!

Seikkailijat marssivat Shogunin tornille ja siltä pois johtavalle sillalle, suunnaten käytävään joka lähtee syvemmälle maan alle. Käytävä johtaa heidät joen ja vesiputouksen äärelle. Joen toisella puolella on arvioilta kaksi kerroksinen maan päällisen pagodan irvikuva, myyttisen pedot on korvattu saastaisilla sekasikiöillä. Titos loikkaa joen yli kahden muun uidessa joen poikki. Laskusillan takana kyyhöttävät seikkailijat kuulevat seinän takaiset isohiidet ja Halla päättää antaa näille melkoisen yllätyksen.

Hallan laulun viime säkeillä hän siirtää seikkailijatoverinsa ja itsensä huoneeseen jossa on kuusi isohiisisoturia. Samalla hetkellä hänen laulunsa taikuus saavuttaa huipun ja sateenkaarisiltaa pitkin heidän rinnalleen saapuu kuusi ulffensoturia, valmiina liittymään taistoon Hallan rinnalla. Viikingit käyvät taistoon, isohiidet on yllätetty pahemman kerran. Taistelu ei kovin pitkä, seikkailijoilla on lukumäärä etu hiisiin nähden. Kuitenkin yksi isohiisi huutaa tieniksi apuun vartijahenkiä mikä saa Nazrakin huolestumaan. Pian laskusillan läpi huoneeseen rynnii suuri vesielementtaali. Kuitenkin elementtaali kaatuu Nazrakin käsittelyssä nopeasti, samalla kun viimeisen isohiiden taivallus päättyy.

Seikkailijat olivat voitokkaita ja erityisesti Halla ja Titos juhlistavat näyttävää saapumista pagodan irvikuvaan. Nopea tutkimus lähihuoneisiin paljastaa sienihuoneen, jonne Nazrak ei astu sisään sekä tilan jossa on rujo patsas sekä portaat ylös. Patsas kuvaa rumaa olentoa, jolla on monet eri kasvot, paisunut maha ja sen alapäästä syntyy hirviöitä. Olennon Halla tunnistaa ja noi-oniksi, isohiiden ruumiin vallaneeksi oni-hengeksi. Syntyvät hirviöt taas ovat nagoja, käärmeihmisiä. Nopeasti seikkailijat siirtyvät yläkertaan portaita pitkin.

Ichirou ja Särkyneen Polun Siskot

Portaikon savinen, keskeneräinen patsas herättää pelkoa mutta seikkailijat pääsevät lyhyt portaat ylös. Yläpäästä löydetään lepraisia isohiisiä, jotka Titos muiden varoittelusta huolimatta ottaa hengiltä. Huoneesta näyttää olevan vain yksi reitti pois ja se ei näytä hyvältä: seuraavassa huoneessa ei ole lattiaa, vain kuusi kapeaa rautatankoa yli syvän oloisen kuopan josta nousee vihreää sumua. Nazrak käyttää Suishenin voimia ja asettaa kaikkiin ilmakävely-loitsun. He suuntaavat kuopan ylitse, kohti oikealla olevaa oviaukkoa.

Oviaukon sermien takaa paljastuu makuuhuone, sekä sen omistaja. Lähes kaksimetrinen ja noi-oni sekä tämän kaksi naispuoleista seuralaista, isohiisiä hurjissa sotamaalauksissa. Yhden käskyn jälkeen viholliset käyvät hyökkäykseen ja seikkailijat ovat hieman hämillään tästä käänteestä. Seuralaiset hyökkäävät nopeasti ja potkivat Hallan ja Nazrakin kuopan puolelle, vain pettyäkseen etteivät nämä tipu alas.

Titos tarkkailee tilannetta kuoppahuoneen keskiosasta. Halla siirtyy huoneeseen, saaden onin vihan niskaansa. Halla ajetaan todella ahtaalle onin toimesta, skaldin viimeiset voimat kuluvat hurjaan vastahyökkäykseen. Nazrak syöksyy toverinsa avuksi, taklaten vihollisne huoneen nurkkaan pois Hallan vierestä. Yllättäen vihollinen tiputtaa aseensa ja anoo armoa. Nazrak kolkkaa vihollisen voimalla tajuttomaksi. Samaan aikaan kuoppahuoneen kautta taisteluun on liittynyt lisää isohiisimunkkeja joita vastaan Vapaan Nyrkin-Titos käy taistelua. Vapaa Nyrkki on voimakas tyyli, joka antaa Titokselle monta etua vastustajiinsa mutta lopulta Nazrak liittyy taisteluun ja tiputtaa monta munkkia pois taistelusta. Halla myös tuki taistelua jousellaan. Titos on harmissaan, tämän oli tarkoitus olla Särkynyt Polku vastaan Vapaa Nyrkki-ottelu.

Onin kuulustelu tuottaa jonkin verran tulosta. Ichirou-oni paljastaa heille mitä maanpäällisessä tornissa todella on: vihamielinen aranea siirtokunta jota vastaan isohiidet ja onit käyvät pitkää sotaa. Araneoiden johtaja on Akinosana tunnettu vanha aranea Henkien Metsästä. Munasukaru, Ichiroun äiti, on tuottanut monta jälkeläistä ja vielä häntä vahvempia on odottamassa heitä alempana. Oni paljastaa kuopasta nousevan vihreän sumun olevan hänen veljensä lemmikkien tuotosta.

Halla antaa Ichiroulle mahdollisuuden soturin kuolemaan. He ottavat yhteen aseet kädessä, Ichirou saa Hallaan osuman mutta Hallan lyönti Sovngardella riistää onilta tämän hengen. Seikkailijat tutkivat muut tasanteet ja jatkavat eteenpäin löydettyä käytävää pitkin.

Vesipyörteen takana

Pagodasta löydetään vielä isohiisien parakkeja sekä muutama isohiisi, jotka kukistetaan ilman isoja ongelmia. Lopulta löytyy yllättävä rakennelma: maan alainen joki joka kulkee muokattua uraa pitkin pyörteenä alemmas. Jokea seurailee kapea spiraalin muotoinen maatasanne. Seikkailijat lähtevät varovasti kulkemaan alemmas, luottaen ilmakävelyn-kestävän alas asti. Parin sadan jalan kulkemisen jälkeen pohja tulee vastaan, syvä maanalainen järvi, jonka toisella laidalla näkyy luolansuu. Se on koristeltu karuilla kasvoilla, jotka näyttäisiväy huutavan. Varovaisesti seikkailijat lähestyvät luolaa ja kun mitään ei tapahdu he jatkavat eteenpäin.

Luola johtaa portaikkoon joka nousee isompaan huoneeseen. Sen taidetta seikkailijat eivät ehdi ihastella kun huoneen toisesta päästä kuuluu tieniksi huuto, joka kehottaa jota kuta lähtemään rynnäkköön. Seikkailijat ovat hämillään kunnes pimeydestä valoon rynnistää suuri metallinen sonni, jonka selässä ratsastaa oni, jättimaagi, suuren katanan kanssa. Hämmennys on hyvin suuri seikkailijoiden keskuudessa, Nazrak joutuu ottamaan rynnäkön vastaan. Alkaa taistelu, jonka päämääränä on pysyä poissa gorgonin tieltä sekä vältellä onin miekkaa. Nazrak on pahiten tulilinjalla, hän saa jopa osansa gorgonin kivettävästä hönkäisystä mutta Titos on ensimmäinen joka menettää tajuntansa gorgonin jyrätessä hänet pahasti. Oni kaatuu Nazrakin iskun voimasta ja gorgon pian tämän jälkeen, ennen kuin se ehtii hönkäistä uudestaan.

Taistelun jälkeen seikkailijat tutkivat epäsiistin huoneen, jossa on paljon erilaista roinaa sekä ötököitä. Seikkailijat ylittävät sillan, jota koristaa kaksi mystistä petoa. Sillalta he saapuvat tasanteelle, josta heitä pian aletaan tulittaa jousilla. Alemmalta tasolta lentelee nuolia ja kiviä, seikkailijat käyvät taisteluun. Kolme isohiittä ja yksi mäkijättiläinen eivät anna paljoa vastusta vaikka Halla ottaa pahasti vahinkoa taistelussa.

Epilogi

Seikkailijat päättävät palata yöpyä, heillä on kaksi vapautettua vankia odottamassa ylempänä sekä Miyaron leirin turvallinen suoja. Päivä on ollut rankka, monet taistelut ovat kuluttaneet heidät lähes loppuun. Sen sijaan maan alaiselle luolastolle ei näy vielä loppua. Paljon on vielä hämärän peitossa, miten Viiden Myrskyn onit pakenivat, mikä on Munasukarun rooli ja miten araneat liittyvät tähän kaikkeen? Tulevat retket pagodaan toivottavasti paljastavat lisää historiasta jonka pagoda kätkee sisäänsä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped