Sakakaben helmet

Aika: 28. Sarenith - 1. Erastus

Prologi

Seikkailijat saapuivat Namidakamen laguunille etsimään kadonnutta, mahdollisesti kaapattua geishaa nimeltä O-Sayumi. Vihjeet osoittivat suoraa helmikauppiasvelho Shosaiton saarelle, jota vartioivat lohikäärmekilpikonnat ja onit. Titoksen käytyä kuoleman mailla seikkailijat kuitenkin pääsivät talolle asti ja aloittivat tutkimuksensa. Tämä johti heidät shogihuoneeseen, jossa alkoi yllättävä ottelu: Habesuta Hatsue ja seikkailijat vastaan varjo-Hatsue ja tämän alamaiset..

Varjoshogi

Nopeasti seikkailijat ottavat paikkansa laudalta: Halla on lähetti, Titos ratsu, Ameiko kultakenraali ja Nazrak hopeakenraali. Heidän tehtävänsä on suojella Hatsueta, joka on kuningas. Varjot ottavat hyvin samankaltaiset asemat itselleen ja peli lähtee käyntiin. Huoneen taika pakottaa seikkailijat liikkumaan kuin heidän valitsemansa shogimerkki, Halla siis voi halutessaan rynnätä vinottain koko laudan poikki salamnnopeasti kun taas Titoksen on "loikittava" eteenpäin.

Halla saa nopeasti vastaansa yhden varjon, jonka tarina kuitenkin päättyy nopeasti Hallan iskiessä sitä Sinisellä hengellä, epäkuolleen surma-ase hohtaa varjoisella pelilaudalla heikkoa valoa.. Muut etenevät varovaisemmin, osittain johtuen rajoitetusta liikkumakyvystään. Lopulta peli saavuttaa ratkaisunsa kun eri pelaajat kohtaavat laudan keskiosassa ja aloittavat toistensa kukistamisen. Ameiko ja Hatsue pysyttelevät kauempana keskialueen taistelusta mutta saavat yhden varjon kimppuunsa ja tuhottua sen. Hallan miekka tuhoaa epäkuolleita tehokkaasti, Titos huomaa pystyvänsä kääntämään varjojen iskuja sivuun ollessaan varjolaudalla.. Ottelu tulee päätökseen varjo-Hatsuen kadotessa tyhjyyteen, Halla ja Nazrak olivat sille liikaa.

Peli päättyy ja varjomaailma alkaa kadota, vieden myös Hatsuen mukanaan. Hämillään oleva sohei saa matkaansa viestin vietäväksi: geishojen kanssa on neuvoteltu ja toivottavasti pian saadaan myös yhteisen asian taakse, tämä tehtävän onnistuminen takaa sen. Sohei katoaa seikkailijoiden palatessa aiempaan shogihuoneeseen. Kesken olleet pelit ovat palanneet alkuasemiinsa.

Helmenkalastajat

Huoneen palautuessa takaisin normaaliksi aukeaa sen keskelle portaikko, joka johtaa maan alle. Seikkailijat ovat mielissään, velhon täytyy olla tässä suunnassa, shogiottelusta oli heille hyötyä. He saapuvat viinikellariin, josta lähtee kaksi käytävää. Seikkailijat valitsevat oikealle lähtevän, joka vie heitä useampien satojen metrien päähän kellarista kunnes käytävä päättyy tikapuihin. He kiipeävät ylös ja löytävät itsensä majasta. Titos veikkaa heidän olevan näkemänsä toisen laituripaikan luona. Seikkailijat astuvat ulos..

Ulkona on lisää majoja, pieni laituri sekä kuusi helmenkalastajaa, jotka kääntyvät heihin päin. Ennen kuin seikkailijat ehtivät aloittaa neuvottelua kalastajien kanssa, nämä kirkaisevat voimakkaasti ja lähtevät söyksymään heitä kohti. Halla tunnistaa olennot ruumiinsyöjiksi, ghuuleiksi!

Olentojen kosketus on lamaannuttava ja purema levittää tautia, joka muuttaa kantajansa ghuuliksi ja olennit ehtivät saartaa heidät. Ghuulit eivät olisi suuri uhka ilman lamaannuttavaa kosketusta, vuorotellen seikkailijat joutuvat kosketuksen uhriksi ja tilanne näyttää välillä jo todella synkältä. Kuitenkin Nazrakin miekka leikkaa ruumiinsyöjiä paremmin kuin aiemmin kohdattuja varjoja ja tiukalla yhteispelillä ghuulit saadaan nujerrettua. Majoista ei löydetä helmiä, joten seikkailijat palaavat takaisin viinikellariin.

Varjolabyrintti

Seikkailijat lähtevät tutkimaan toista käytävää ja astuvat täyteen pimeyteen. Hallan lyhty-loitsu valaisee heikosti, samoin Ameikon valo-loitsu. Vain Shuisenin päivänvalo-kyky tuottaa normaalin soihdun verran valoa. Halla on ihmeissään tästä muutoksesta, seikkailijat huomaavat myäs äänten kuuluvan heikommin ja värien haalistuneen. Seikkailijat jatkavat eteenpäin huomatakseen, että käytävä haarautuu useampaan osaan. Seikkailijat ottavat näistä ensimmäisen ja lähtevät kulkemaan pimeyteen. He astuvat kummallisen kuu-portin lävitse ja huomaavat edessään huoneen, josta näkyy taikuutta. Hallan tunnistaa tämän kutsumistaikuudeksi. Huoneessa on kolme jättimäistä raivohenkeä. Seikkailijat palaavat takaisin aiemmalle käytävälle ja valitsevat seuraavan käytävän. Halla on varma siitä, että he ovat varjojen maailmantasolla, ainakin osittain.

He kulkevat puuhelmiverhon läpi ja näkevät saman taikuuden seuraavassa huoneessa. Huoneessa on kolme varjoista matoa, jotka seikkailijat päättävät kukistaa. Taistelu ei ole pitkä, madot voitetaan helposti mutta näiden happo tekee uudesta taistelusta välttämisen arvoisen. Seikkailijat jatkavat eteenpäin ja kulkevat kangasverhon läpi, nähden seuraavassa huoneessa lisää matoja. He palaavat alkuperäiselle käytävälle turhautuneina. Pitääkö heidän tutkia jokainen sivukäytävä löytääkseen geishan?

Titos muistaa geishan inron ja tämän ennustajankyvyt. Kolme esinettä inrossa voivat olla vihje, seuraavasta portista ei kuljeta läpi ennen sen tutkimista. Seuraava portti on kangasverholla varustettu, Titos tutkii verhoa ja toteaa sen olevan silkkiä, kuten inrossa ollut pallo. He kulkevat portin läpi ja matka jatkuu ilman huonetta tai hirviöitä. Seuraavaksi pitäisi löytää joko helmiverhollinen portti tai jotain kelta-sinikivistä.. Hetken kuljettuaan seikkailijat toteavat ettei mitään sellaista ole näkyvillä. Nazrak kysyy ääneen, mitä väriä syntyy jos keltaisen ja sinisen yhdistää? Vihreää! Vihreän kuuportin takaa käytävä jatkuu jälleen ilman umpikujia.

Astuttuaan muutamaan ansoitettuun umpikujaan seikkailijat löytävät puuhelmiverhon jonka takaa käytävä jatkuu eteenpäin. Lopulta käytävä päättyy oveen, jonka takaa löytyy valaistu, suitsukkeelta tuoksuva ja hienosti sisustettu huone. Huoneessa on kaksi naishenkilöä, jotka istuvat kasvokkain mutta täysin liikkumatta. Nazrakin ja Hallan tutkiessa huonetta Titos ja Ameiko alkavat tutkia kahden naisen vointia. Kuitenkin tämä jää kesken kun varjoista Nazrakin kimppuun loikkaa tiikeriä muistuttava olento, jolla on apinan pää ja käärme häntänään!

Pedon hyökkäys on raivokas mutta se on pahasti alivoimainen. Loitsuillaan se ehtii aiheuttaa jonkin verran vahinkoa, uuvuttava aalto erityisesti mutta Nazrak ja Halla tekevät selvää jälkeä pedosta ennen kuin se ehtii paeta. Titos toteaa tutkittuaan nuorta geishaa ja vanhempaa naista uudemman kerran, että molemmat ovat juuri ja juuri elossa mutta heistä puuttuu jotain, mikä aiheuttaa tilan. Hallan silmät laajenevat, taikuuden tuntijana Halla on varma siitä mitä naisilta puuttuu: joku on vienyt heidän sielunsa. Loitsu on vaikea ja kallis mutta muuta vaihtoehtoa ei jää jäljelle.

Yugureda Shosaito, varjojen herra

Seikkailijat tutkivat salin vieressä olevan työhuoneen, löytäen sieltä taikakääröjä mutta ei reittiä eteenpäin. Halla ja Titos aloittavat salin tutkimisen, kun taas Ameiko tutkii komeaa vudralaista kuoleman jumalan patsasta. Nazrak löytää työhuoneesta salaoven ja kertoo tästä kolmelle toverilleen. Oven takainen käytävä on pimeä, sen varrella on yksi ovi ja käytävä päättyy oveen. Matkan varrella oleva ovi johtaa laboratorioon, jonka seikkailijat tutkivat löytääkseen arvokkaan jalokiven, johon O-Sayumin sielu olisi sidottu. Kuitenkaan heitä ei onnista. Nazrakin johdolla seikkailijat astuvat seuraavaan huoneeseen.

Huoneessa istuu helmikauppias Shosaito, jonka he näkivät shogihuoneessa kuvajaisena. Pitkä mies istuu tuolillaan juoden teetä, pitkät viikset ja miehen kylmä katse siirtyvät seikkailijoihin. Laskiessaan teekupin alas hän puhuu seikkailijoille: Teinä on kiirehtisi, tehnä haluatte pelastaa tytön, ettekös vain? Miehen hymy on julma, täynnä kylmyyttä. Shosaito viittaa kohti vaasia, joka on ilmeisesti täynnä helmiä. Velho puhuu heille, nostellen yksitellen helmiä pitkiin kynsiinsä ja tiputellen niitä takaisin vaasiin: Kaikista maailman helmistä hän oli kaunein, täydellisin. Mutta pelkään vaimoni olevan menetetty iäksi ja ilman hänen sieluaan O-Sayumin ruumis tyhjä kuori. Velho selittää rituaalin epäonnistuneen mutta O-Sayumin sielu on vielä pelastettavissa, seikkailijoiden pitää vain löytää hänet! Saatuaan lauseen loppuun velho kaataa helmivaasin lattialle ja tuhannet helmet leviävät ympäri huonetta, varjoisesta nurkasta huoneeseen lennähtää kaksi varjoa ja taistelu alkaa!

Helmet ovat hieman haitaksi liikkuessa, varjoja ne eivät kuitenkaan haittaa. Nazrak ottaa yhden varjon kohteekseen, velhon loitsiessa itseensä siirros-loitsun. Ameiko ja Titos kohtaavat toisen varjon Hallan loitsiessa heihin avustavia loitsuja. Velho kutsuu paikalle toisen varjo-olennon, varjodemonin vaikka Halla yrittää tätä estää tapahtumasta. Shosaito kykenee liikkumaan varjojen avulla ympäri huonetta hyvin pienellä vaivalla seikkailijoiden kompastellessa helmiin. Ameiko näkee paikkansa tulleen ja iskee velhoa miekallaan, tehden itsestään myös kohteen velhon seuraavalle loitsulle. Kauhuissaan seikkailijat katsovat kun Shosaito kerää mustuutta ympäristöstä käteensä ja pimeys iskeytyy Ameikoon, jonka kasvoilta katoaa väri nopeasti, verisuonet nousevat esille ja kauhu täyttää hänet.

Titos loikkaa apuun, samoin Nazrak ilmakävelyn avulla. Ameiko on elossa mutta heikossa kunnossa. Velho siirtyy enemmän vahinkoa tekeviin loitsuihin ja siirtyy taas kauemmaksi Nazrakista. Samurai selviää säikähdyksellä kun hän onnistuu vastustamaan kuolemalla ladattua loitsua. Halla tekee selvän varjodemonista ja siirtää taas katseensa velhoon. Shosaiton näännyttävä aalto tekee taistelusta vielä vaikeampaa mutta Ameikon jäädessä käytävälle suojaan, Amatatsu suojelijat ahdistavat velhon nurkkaan. Kuitenkin velhon varjosiirtymä vapauttaa hänet ahdistuksesta ja seikkailijat kuulevat miten ilma velhon ympärillä rätisee sähkön voimasta: voimakas salamaloitsu kulkee heidän kaikkien kautta polttaen heitä voimakkaasti.

Loitsun päätyttyä Halla kaatuu huoneen lattialle kuolleena, salama oli liikaa urheasti taistelleelle skaldille.

Viha leimahtaa kahdessa pystyyn jääneessä ja tällä kertaa velho ei ehdi paeta. Nazrakin miekka uppoaa velhoon ja velho kaatuu kuolleena maahan.

O-Sayumi

Järkyttyneinä Hallan kaatumisesta seikkailijat koittavat jatkaa tehtäväänsä. Nazrak siirtää Hallan saliin, Ameikon ja Titoksen tutkiessa velhon tavaroita ja lattialle levinneitä helmiä, koittaen löytää sen jossa O-Sayumin sielu on. Kuitenkin lattialle levinneet eivät ole riittävän arvokkaita loitsukomponenteiksi. Titos löytää Shosaiton oman inron, tummapuisen ja smaragdein koristellun, jonka sisällä on kaksi helmeä, musta ja valkoinen sekä akvamariini. Nazrak ottaa velhon ruumiin viedäkseen senkin saliin.

Yhdessä Ameikon kanssa Titos päättää rikkoa valkoisen helmen, Hallan Sovngard-miekka on juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Helmi halkeaa ja Nazrakin yllätykseksi nuori nainen, salin geisha säpsähtää hereille ja vanhemman naisen ruumis muuttuu täysin veltoksi. Geisha on O-Sayumi, joka uskoo Nazrakin olevan hänen auttajansa. Nazrak jää selittämään tilannetta geishalle. Titos ja Ameiko hajoittavat myös mustan helmen, toivoen sen auttavan tilannetta. Lopulta kaksi muutakin tapaavat O-Sayumin joka on pahoillaan Hallan kuoleman vuoksi. He päättävät jatkaa matkaansa pois labyrintistä ja velhon talosta.

Labyrintti on kadonnut, käytävä johdattaa heidät suoraa viinikellariin. Yläkerran palvelijoista ei näy jälkeäkään. Seikkailijat ottavat velhon lautan ja heittävät velhon ruumiin mereen. Lohikäärmekilpikonnat syövät Shosaiton heidän nähden. Rannassa Numataro ottaa heidät vastaan ja on iloissaan O-Sayumin näkemisestä. Seikkailijat pyytävät kapalta taas apua, he tietävät jäävänsä velkaa. Velhon tavaroista löytyvällä timanttipölyllä Numataro palauttaa Hallan takaisin elävien joukkoon. Ilo on suuri.

Prologi: Sakakaben geishat

Seikkalijat ratsastavat takaisin Sakakabeen. Matkalla ei tavata kuin huilua soittava munkki. Sen sijaan O-Sayumi jutustelee heidän kanssaan, kertoen taustastaan ja geishoista. Nuori nainen on ilo luonteinen ja ikäisekseen hyvin viisas. Sakakabessa O-Kohaku ja O-Hakami ovat kiitollisia O-Sayumin pelastamisesta, he voivat luottaa geishojen apuun. O-Kohaku aloittaa valmistelut tapaamisten sopimiseksi. Hän myös antaa seikkailijoille lahjaksi teesetin.

Yksi tavoite saavutettu. Seikkailijat ovat tyytyväisiä ja lähtevät etsimään Sandrua ja miettimään mitä tehdä seuraavaksi. Shosaito ja tämän saari olivat hyvä muistutus siitä, että vaarat vaanivat joka kulman takana. Kaksi Amatatsu suojelivaa on nyt käynyt kuoleman mailla, miten tämä vaikuttaa tulevaisuuteen?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped